Kış Kabağı Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kış Kabağı Böreği Tarifi



KIŞ KABAĞI BÖREĞİ

Malzeme:
750 gr un
1 tane kabak
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
250 gr süt
aldığı kadar su

Yapılışı:
750 gram un, tuz ve su ile börek hamura yapılır Kabak parçalara ayrılıp, suda kaynatılır Sudan çıkarıldıktan sonra, kabağın kabukları kazılır içi bir kaba yerleştirilir, üzerine 250 gr süt ve 2 çorba kaşığı şeker atılır ve kaynatılır
Hamur ikiye bölünür Bölünen parçalar da 15 parçaya bölünür Küçük parçalar tabak büyüklüğünde açılır Üzeri yağlanır 5 kat yapıldıktan sonra tepsi büyüklüğünde açılır, yağlanır Tepsi büyüklüğünde üç kat arası yağlı yufka üzerine yukarıdaki kabak malzemesi dökülür Hamurun diğer yarısı için aynı işlemler yapılır Malzemenin üzerine dizilir Tepsinin en son katı da yağlanır ve kenarları küçük katlanır Piştikten sonra yufkaların arasına süt dökülüp yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.