Enginarlı Kanepe Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kanepe Tarifi



Enginarlı Kanepe Tarifi

Malzeme
  • 4 Adet Ayıklanmış Enginar
  • 1 Adet Dilimlenmiş Baget Ekmek
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Küçük Kuru Soğan
  • 100 Gr Lor Peyniri
  • 2 Adet Taze Soğan
  • 25 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Karabiber


Yapılışı:
Baget ekmeğimizi ince ince dilimleyelim Dilimlerin üzerine fırçayla zeytinyağı sürelim Isıtılmış fırında çıtır olana kadar kızartalım Enginarları yıkayalım Biraz un serpip limon sıktığımız suda 15 dakika kadar bekletelim Soğanı iki kaşık zeytinyağında hafifçe kavuralım, bir diş sarımsağı da ezerek ekleyip kavurmaya devam edelim Sonrasında üzerine enginarları dizelim Tuz ve karabiberi de ilave ederek yarım çay bardağı suyla çok kısık ateşte pişirelim Soğumasını bekledikten sonra enginarlı karışımımızı kesme tahtasına alalım İnce ince dilimleyelim Frenk soğanını (veya taze soğanı) da ince kesip enginara karıştıralım Fırından çıkartıp soğuttuğumuz ekmeklerimizin üzerine önce lor peyniri sürelim, ardından da birer kaşık dolusu enginar karışımını oturtalım Frenk soğanı ve zeytinyağı damlalarıyla süsleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.