İspanaklı Hamur Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Hamur Kızartması Tarifi



2 adet ekmek hamuru

1 çay bardağı sıvı yağı

1 çay bardağı un

1 yumurta

İçi için:

1 kilo ıspanak

1 soğan

Fırından ekmek hamuru alıp derin bir kabın içine yerleştirin Hamur biraz sönmüş ve ince görünebilir ama tekrar yoğrulacağı için sorun yok Hamurun içine yağın yarısını ve yumurtayı kırıp yoğurmaya başlayın Daha sonra unu yavaşça ekleyip hamuru kıvama getirin Önce yumurtayı yedirip unu ekleyin yoksa yumurtalar hamura yapışır İyice yoğrulan hamurun üzerini kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin Bu arada ıspanakları ince kıyıp rendelenmiş soğanla karıştırıp ovun Daha sonra elinizi yağlayarak hamurdan parçalar kopartın, içlerine ıspanaklı karışımdan koyun ve iyice kapatın Şekil verip kızgın yağda kızartın Bu hamuru sadece peynirle de yapmanız mümkün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.