Fırında Sucuklu Kurufasulye Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sucuklu Kurufasulye TarifiFırında Sucuklu Kurufasulye Tarifi 2 su bardağı kurufasulye Yarım kangal sucuk 1 çorba kaşığı salça 1 adet soğan 2 subadağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorbakaşığı sıvıyağ Kurufasulye haşlanır, bir fırın kabına boşaltılır Tencereye sıvıyağ ve tereyağı konur Orta ateşte ısınınca ince kıyılmış soğan atılır ve şeffaflaşana kadar kavrulur Üzerine salça atılır, birkaç tur çevrilir Sonra yarım daire şeklinde doğranmış sucuk eklenir, 1-2 dakika çevrilir Tuz ve su katılır, bir taşım kaynatılır, ateşten alınır Kurufasulyenin üzerine dökülür, düzeltilir Üzerine aliminyum folyo kapatılır Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yarım saat kadar pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|