Pirzola Rostosu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirzola Rostosu TarifiPirzola Rostosu Tarifi 1 kilo koyun pirzola 1 yemek kaşığı margarin Biraz tuz ve biber 1 yemek kaşığı domates salçası veya rendelenmiş 2 büyük domates Kasap tarafından hazırlanan pirzolaları birbirinden ayırmayıp bütün olarak alın İki ucunu birbirine bağlayın Pirzolaya taç şekli verin Derin bir tencereye yağı, sulandırılmış salçayı veya rendelenmiş domatesleri koyun Her ikisini de suyunu çekip sadece yağı ile kalıncaya kadar kaynatın Sonra pirzolayı koyun 1 bardak su ilave edin Et suyunu kısmen çekinceye kadar pişirin Sonra az suyu ile birlikte tepsiye alın Ara sıra kendi suyu ile ıslatılarak orta hararetli fırında kızartın Pişen pirzolanın seklini hiç bozmadan servis tabağına alın ve arzu ettiğiniz susuz pişirilmiş mevsim sebzeleri ile birlikte servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|