|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlaşmazlıklarda, arasındaki, düşen, erkeğe, gelin, görevler, ile, kaynana |
![]() |
Kaynana İle Gelin Arasındaki Anlaşmazlıklarda Erkeğe Düşen Görevler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaynana İle Gelin Arasındaki Anlaşmazlıklarda Erkeğe Düşen GörevlerKaynana İle Gelin Arasındaki Anlaşmazlıklarda Erkeğe Düşen Görevler Sual: Bir çocuklu evli bir erkeğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVAP Kapalı ve namazını kılan bir hanım büyük nimettir ![]() ![]() Gelin kaynana meselesi yeni değildir ![]() ![]() ![]() Ana babanın isteği ile hanım dövülmez, hanım bırakılmaz ![]() ![]() (Kadınlarınıza eziyet etmeyin! Onlar, Allahü teâlânın sizlere emanetidir ![]() (Haksız olarak hanımını dövenin, Kıyamette hasmı ben olurum ![]() ![]() ![]() (Bir mümin, hanımına kızmasın! Kötü huyu varsa, iyi huyu da olur ![]() (Kadın, zayıf yaratılışlıdır ![]() (Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır ![]() (Müslümanların en iyisi, en faydalısı, hanımına en iyi, en faydalı olandır ![]() ![]() (Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine bir köle azat etmiş sevabı yazılır ![]() ![]() Eve gelince hanımına selam verip hatırını sormalı, üzüntü ve sevincine ortak olmalıdır ![]() ![]() (İyi kadınlar, Allah’a itaat eder ve kocalarının haklarını gözetir ![]() ![]() Erkek, hep kendini kusurlu görmeli, (Ben iyi olsaydım, o böyle olmazdı) diye düşünmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hazret-i Eyyüb gibi mükafatlara kavuşur ![]() ![]() İyi müslüman olmak için hanım ile iyi geçinmek şarttır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|