![]() |
Eylemde Çatı İle İlgili Test Soruları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eylemde Çatı İle İlgili Test SorularıEylemde Çatı İle İlgili Test Soruları 1 ![]() a) Sizinle bu konuyu yine görüşelim ![]() b) Arkadaşıyla bir olup beni dövmeye kalkmıştı ![]() c) Beni çarşıda bol bol gezdirdi ![]() d) Sıcak tavırlarıyla kendisini herkese sevdirdi ![]() e) Çocuk daha çok geceleri ağlıyordu ![]() 2 ![]() a) Karlar erimeye başlayınca dereler sularla dolup taştı ![]() b) Evin içinde insanlar dolaşıyor gibiydi ![]() c) Bütün yaz tatilimi evimde geçirdim ![]() d) Toplantıda sinirli bir konuşma yaptı ![]() e) O toplantıda çok tanıdık sima gördüm ![]() 3 ![]() a) Ziyafetin gecikmesinden korkan aşçı kadınlar koşuşuyordu ![]() b) Sorunlarımızı kavga etmeden konuşup tartışıyoruz ![]() c) Yüzlerce endişe kafamda uçuşuyordu ![]() d) Salondaki pek çok hastayla sükunet içinde bekleşiyorduk ![]() e) Yan odadaki misafirler, zaman zaman konuşmayı kesip gülüşüyordu ![]() 4 ![]() a) Felaket anını aklımdan çıkaramıyorum ![]() b) Bu habere hiç kimse sevinmemişti ![]() c) Parazit olduğu için sözleri anlaşılmıyordu ![]() d) Bu hafta iki kez görüştük ![]() e) Bana da bir şeyler sordu ![]() 5 ![]() a) En büyük ödülü o kazandı ![]() b) Belediye bütün gecekonduları yıktı ![]() c) Bu romanı tam beş yılda yazdı ![]() d) Kardeşini bir saatliğine görebildi ![]() e) Bu olaya kahkahalarla güldü ![]() 6 ![]() a) Bu sınavda zamanı iyi kullandı ![]() b) O günlerin havasını düşündüm ![]() c) Bu eserleri yeniden okuyordum ![]() d) Soğuk sularda günlerce yüzdük ![]() e) Evi yok pahasına satmıştı ![]() 7 ![]() a) Çocukları çayırda güreştiriyordu ![]() b) Yağmur hızlı hızlı serpiştiriyordu ![]() c) Lokmaları çabuk çabuk atıştırıyordu ![]() d) Bir oraya, bir buraya koşuşturuyordu ![]() e) Birini bitirmeden ötekini yetiştiriyordu ![]() 8 ![]() a) Anahtarını bulabilmek için akşama kadar arandı ![]() b) Arkadaşım bugün telefonda sürekli arandı ![]() c) Hasta için yakınları tarafından kan arandı ![]() d) Son baskısı da tükenen o kitap çok arandı ![]() 9 ![]() a) Onun sözlerine arkadaşı sinirli sinirli gülüyordu ![]() b) Çocuklar, hava güzel olursa yarın maça gidecekler ![]() c) Babasıyla İstanbul’a gideceğine çok seviniyor ![]() d) Siz de bizimle sinemaya gelmez misiniz? e) Televizyondaki yeni diziyi izliyor musun? 10 ![]() ![]() a) O acılı haberi duyunca çok üzülmüştü ![]() b) Yüzbaşı Cemil savaşın ilk gününde omzundan vurulmuştu ![]() c) Çocuk yatağından kalkarak annesine sıkı sıkı sarıldı ![]() d) Ahmet Refik, yokuşun başına doğru yorulmuştu ![]() e) Onların bağırtılarını duydukça sinirleri iyice gerilmişti ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|