Çerkez Tatlısı Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Tatlısı Tatlı TarifiMALZEMELER şerbeti için: 3 bardak su 3 bardak toz şeker 1 adet limonun suyu hamuru için: 4 adet yumurta sarısı 500 gr un 150 gr pudra şekeri 150 gr yoğurt 1 tatlı kaşığı toz maya harcı için: 3 adet yumurtanın akı 250 gr toz ceviz 250 gr pudra şekeri kızartmak için sıvıyağ HAZIRLANIŞI Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın Mayayı ılık şekerli suda eritin Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun Yumruk iriliğinde bezelere ayırın Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın Açtığınız yufkaların içine paylaştırın İnce rulolar yapın Küçük küçük kesin Kızgın yağa atın Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın |
Çerkez Tatlısı Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Tatlısı Tatlı TarifiMalzemeler 1 Çorba kaşığı yaş maya 2 Adet yumurta 125 gr margarin 15 Çorba kaşığı yoğurt 2 Çorba kaşığı tozşeker İçine : 3 Su bardağı dövülmüş ceviz 4 Çorba kaşığı un 1 Adet yumurta Şerbeti için : 15 Kilo tozşeker 1 Litre su Yarım limonun suyu Kızartmak için : Sıvıyağ Üzerine : Dövülmüş antepfıstığı Hazırlanışı: Yarım kilo un, 8 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı yaş maya, 2 adet yumurta, 125 gr margarin, 15 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı tozşekeri geniş bir kapta karıştırın Malzemeler özleşene dek yoğurun Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın Şerbet için 15 kilo şekeri ve 1 litre suyu kaynatın Ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın Yarım saat şerbetin içinde bekletin Sonra geniş bir tepsiye dizin Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın __________________ alıntıdır |
Çerkez Tatlısı Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Tatlısı Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|