Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiGEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik) 500 gr Kıyma 3 Adet Soğan 3 Adet Yeşilbiber 3 Adet Domates 1 Paket Un 1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı 2-3 Dilim Bayat Ekmek Tuz Salatası İçin: 1 Demet Maydanoz 1 Demet Taze Soğan 1 Adet Limon Bir Miktar Sumak ve Tuz 1 Çorba Kaşığı ayçiçek Yağı YAPILIŞI Tencereye kıymayı koyun Bir miktar su ilave edin Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin Birkaç dakika kavurun 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün Birkaç dakika daha kavurun Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atınTencerenin kapağını kapatın Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün Ortasını havuz biçiminde açın Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin Yoğurarak hamur yapın Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada veya sacda pişirin Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun Rulo biçiminde sarın Soğutmadan servis yapın |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiFırında Ton Balıklı Makarna Malzemeler 1 kutu ton balığı (160 gr) 350 gr domates 1 paket makarna 50 gr kaşar petniri 250 gr beyaz peynir Tuz, karabiber Makarna tuzlu suda haşlanarak suyu süzülür Parçalanmış ve yağı süzdürülmüş ton balığı beyaz peynirle karıştırılarak makarnanın üzerine dökülür Daha sonra domatesler rendelenip üzerine ilave edilir Son olarak kaşar peyniri rendelenip üzerine serpilir Önceden ısıtılımış fırına koyularak 180 derece ısıda 30 dakika kadar pişirilir Sıcak servis yapılır |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiBıberlı Ve Fistikli Spagettı Malzemeler 1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber konservesi 2-3 diş sarmısak 2-3 adet acı kırmızı biber 100 grdolmalık fıstık 500 grspagetti 100 mlzeytinyağ 1 demet fesleğen Karabiber Tuz Hazırlanışı Sarmısakları soyun ve ince ince kıyın Acı biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın incecik kıyın Yağsız tavada fıstıkları pembeleştirdikten sonra bir kenera ayırın Spagettiyi bol tuzlu suda haşlayın ve süzün 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp sıcak tutun Dolmalık biberi 2-3 cmbüyüklüğünde doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağı tavada ısıtın Sarmısak ve acı biberi katıp ateşte 1 dakika kadar kavurun Renklerinin dönmesine dikkat edin Dolmalık biberleri, fıstıkları ve kalan zeytinyağını ilave edin Hepsini dikkatlice ısıtın Sıcak spagetti ile birlikte önceden ısıtılmış bir servis tabağına koyup karıştırın Tuz, karabiber ile tatlandırın Fesleğen yapraklarını şerit şerit kesip spagettiye karıştırın |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiRoka yaprağında somonlu makarna HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 500 gr fettucine makarna 1 demet roka 1 kırmızı so an Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı kapari 4 çorba kaşığı zeytinyağı 8 dilim somon füme 15-20 siyah zeytin Tuz, kırmızı pulbiber Hazırlanışı: * Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın Kırmızı so anı soyup ince uzun do rayın Dereotunu temizleyip kıyın Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın * Hardal, sogan, limon suyu, kapari ve zeytinyagını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın * Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiEv Baklavasi KULLANILACAK MALZEME 2 YUMURTA SARISI 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ 1SU BARDAĞI SÜT 1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE BİR TUTAM TUZ ALDIĞI KADAR UN AÇMAK İÇİN 500 GR MISIR NİŞASTASI bir paket kabartma tozu 1 paket tereyağ ŞERBETİ İÇİN 5 BARDAK ŞEKER 6 SU BARDAĞI SU İÇİ İÇİN İSTER 500 GR CEVİZ VEYA FINDIK YAPILIŞI MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIR HAMURU HAZIRLA 15 ER ADET CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE 45 ADET KÜÇÜK TOPLAR YAP ONLARI ÖNCE KÜÇÜK KÜÇÜK BEZELER OLARAK 15 15 AÇ SONRADA HER KATA İÇ MALZEMEYİ KOY BAKLAVA ŞEKLİNDE KES ÜZERİNE 1 PAKET TEREYAĞ INI ERİT KIZGIN KIZGIN GEZDİR SONRA FIRINA SÜR 120 DERECE FIRINDA 10 AR DAKİKA ARAYLA KAPATIP AÇARAK FIRINI KIZARTIN YANMADAN İÇİDE İYİCE KIZARARAK PİŞSİN DİYE BU ŞEKİLDE PİŞTKTEN SONRA ÖBÜR TARAFTA ŞERBETTE HAZIR OLUNCA İKİSİDE ILIKTAN BİRAZ SICAK OLARAK DÖK AREFE GECESİ YAPIN BAYRAMDA TAZE OLARAK SERVİS YAPIN |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı Tarifiananaslı kek Malzemeler: 4 yumurta 1 bardak un 1 bardak şeker vanilya ve kabartma tozu Ayrıca 3 kaşık şeker Yapılışı: 3 kaşık şekeri keki pişireceğimiz kapta yakalım bir kenara bırakalım Ayrı bir kapta yumurtaları kar haline gelene kadar çırpalım Sonra şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpalım Sonra unu, kabartma tozunu ve de vanilyayı da ekleyip biraz daha çırpalım Şekeri yaktığımız kaba ananasları dizip üstüne kek hamurunu döküp fırına verelim Fırından çıkınca kalıbı ters çevirelim soğuk servis yapalım |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiBademli Kek - I Malzemeler: 3 çorbakaşığı mısır unu 1/2 su bardağı ayıklanmış badem 1/2 paket tereyağı (veya margarin) 1 su bardağı pudra şekeri 1/Z çay bardağı rom 3 çorbakaşığı un 4 yumurta süt 4 Kişilik Yapılışı: Bademleri, önceden ısıtyığınız 150 derecelik fırında 15 dakika kadar kızartın, sonra mikserden geçirin Bir corbakaşığı pudra şekeri ilave edip yeniden karıştırın Bir kapta, tereyağ veya margarini krema haline gelinceye kadar karıştırın bu sırada artan pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin Karışıma iki yumurta sarısı ve iki bütün yumurtayı bir kerede katın Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra karışıma önce elenmiş unu, daha sonra mısır ununu ekleyin Sonra da dövülüp toz haline getirilmiş bademi ve romu katın ve tekrardan karıştırın Eğer hamur fazla yoğunlaşırsa biraz süt ilave edebilirsiniz Yağladığınız bir kek kalıbına bu karışımı dökün Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin Sıcak sıcak servis tabağına koyun, soğuduktan sonra servıs yapın |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiBalbademli Kek Malzemeler: 250 gr badem 2 adet yumurta 1 su bardağı su 125 gr margarin 2 su bardağı un 1 paket vanilya 2 su bardağı şeker 1/2 su bardağı süt 1 paket krem şanti 1/2 paket kabartma tozu Yapılışı: Şekeri pembeleşinceye dek bir kapta yakın, üzerine su döküp hızlıca karıştırın, elde ettiğiniz karameli ikiye ayırıp bir kenarda bekletin 250 gr tuzsuz bademi, kaynar suyun içine koyup, bekletin, daha sonra kabuklarını soyun Bir kaba şeker koyun, üzerine hafifçe su serperek ıslatın ve ateşte pembeleşinceye dek yakın, sonra bademleri ilave edin, şeker kahverengi bir renk alıncaya dek kavurun Kavurma işlemi bittiğinde, kabı ıslattığınız kalınca bir naylon torbanın üzerine boşaltın Soğutuktan sonra,bademleri kırıp, havanda ufalayın Margarini yumuşatıp, şekerle birlikte mikserde çırpın 2 adet yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin Hazırladığınız kek hamuruna, yarım su bardağı karamel ve süt katıp, yağlanmış kek kalıbına boşaltın 175 derecedeki fırında pişirin, kek piştikten sonra ikiye bölüp arasına bal bademleri koyun, üzerini krem şanti ile kaplayın Bir poşet krem şantiyi, yarım bardak karamel ile hazırlayın, pastanın üstü bununla kaplandıktan sonra, bal bademler ile her tarafını süsleyin |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiBasit Kurabiye Malzemeler: 1 paket margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu Alabildiğine un 4 yemek kaşığı kakao Yapılışı: Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun Hamuru eşit iki parçaya bölün ve bir parçasına kakao ekleyin iyice yoğurun Hazırladığınız hamurlardan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve bir sade bir kakaolu hamurdan alarak yuvarlayın ve bir tarafı kakaolu bir tarafı sade olacak şekilde biraz uzunlamasına kurabiyeler hazırlayın 175 derece fırında rengi değişene kadar pişirin |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiMuhallebili Kurabiye Tarifi Malzemeler
Muhallebiyi pişirilip 30 dakika buzdolabında soğutun Yağ, yoğurt ve karbonatı karıştın buna unu ilave edip, yumuşak bir hamur yapın Hamur çok yumuşaksa ve pişerken içine konan muhallebiler dağılacaksa 2 yemek kaşığı daha un ilave edebilirsiniz Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarladıktan sonra, ortalarına birer tatlı kaşığı muhallebi koyup, kapatın ve fırın tepsisine dizip, fırına verin Renkleri kırmızıya dönmeden fırından alıp, üzerlerine pudra şekeri serpin |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiMuhallebili Kurabiye 2 Malzemeler
Geniş bir kabın içinde; margarin, sıvıyağ, yoğurt, kakao, toz şeker, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur tutup, 30 dakika bekletin Muhallebi için toz pudingle sütü karıştırıp, orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyarak hamuru kapatıp, yuvarlayın Yağlanmış tepsiye dizilmiş kurabiyeleri 175 derecede 25 dakika pişirin --->: hamur işleri frmacil sayfa 2iki --->: hamur işleri |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiLimonlu Çörek Malzemeler
Yaş mayayı çeyrek su bardağı sıcak suda eritin 8-10 dakika bekletin Un, tuz, şekeri bir kaba alın Yumurta, süt, margarin, mayayı üzerine ekleyin hepsini iyice karıştırın Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin Gerekirse bir miktar un ekleyin kabın üzerini bir kapakla örtün Serin bir yerde 5 saat kadar bekletin Daha sonra hamuru hafifçe unlayın ve merdaneyle 30x50 cm büyüklüğünde bir dikdörtgen şeklinde açın İçi için malzemeleri karıştırın Açtığınız hamurun içine bu içten sürün Uzun kenarından tutarak kıvırın ve rulo yapın Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye sıralayın Bir saat tepside ılık yerde bekletin Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana kadar pişirin Soğuduktan sonra servis yapın |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiAy Çöreği
|
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı Tarifikurabiye 1 paket margarın dışarda olcak 3 yemekzeytınyağı 15 çay kasığı seker 1çay kasığı tuz 11 tatlı kaşığı süt 1 yemek kaşığı mahlepp toz pulbıber yarım cay kasığı karabıber yarım çay kaşığı nane içine kabartma tozu Yapılışı : Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız |
Hamur İşleri... Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri... Tatlı TarifiAğlayan kek tarifi Malzemeler : 4 yumurta 3 fincan şeker 3 fincan un 1,5 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı süt 1 paket kabartma tozu kreması : 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti sosu: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı kakao Yapılışı : Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın Sonra soğumaya bırakın Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|