Tavuklu Pirinç Salatası-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Pirinç Salatası-Yemek TarifleriMalzemeler; 2 adet tavuk but 1 su bardağı esmer pirinç 3 yaprak marul veya göbek salata yarım demet maydanoz yarım demet dereotu 2 adet havuç 1 çay bardağı haşlanmış mısır tuz Sos için; 2 çorba kaşığı balzamik sirke 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı yarım limonun suyu Yapılışı: Tavuk butlarını 1 çay kaşığı tuzlu suda haşlanır ve soğutulmak üzere kenara alınır Pirinç ılık suda 2-3 saat bekletilir ve daha sonra tavukların haşlandığı sudan 2 su bardağı alınıp pirinçler bu suda haşlanır,dinlenmeye bırakılır Derin bir kaseye marul ve diğer yeşilikler doğranır, havuç rendelenir Sonrasında küçük parçalara ayrılmış tavuk, arkasından pirinç ve mısır ilave edilir Balzamik sirke, mayonez, limon suyu ve zeytinyağından oluşan sos da iyice karıştırılarak salataya ilave edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|