![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriCevizli ay çöreği Malzemeler : 4 Adet milföy hamuru 1 Su bardağı ceviz içi 2 Adet portakal kabuğu rendesi 1 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı süt ½ Su bardağı pudra şekeri Yapılışı : Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriAy Çöreği Malzemeleri: 5 yumurta (aki icine sarisida yuzune surulecek) 2 paket un bir litre sut iki su bardagi sivi yag 2 kup maya tuz iki yemek kasigi seker Yapilisi: hepsi birden yogurulur hemen ardindan bezesini poset serilir ustune beze dokulur ondan sonra daha iyi kabarmasi icin ustune ayri bir poset orterek kabarincaya kadar beklenir ![]() bezeleri acilabildigi kadar yag (eliniz ile) acilir acildiktan sonra rulo haline getirilir ve buna ay sekli verilir tepsiye konur ondan sonra tekrar kabartilir biraz beklenir sonra yumurtalarinizin sarisi ustune surulur ve ustune kuncu yada hasas serbilir ![]() ![]() ![]() ![]() umarim begenirsiniz ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriSu Böregi 1 kg un 8 yumurta tuz asitli su yogur sert bir hamur elde et ceviz den az büyük bezeler alip bir tepsiye 8-9 beze yeterli bezeler acilip kaynar suda haslanir yaglanmis tepsiye serip her kata peynir serpilip en son kata tereyag sürüp 200° pisirilir Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPeynirli börek Kullanılacak Malzeme 3 adet yufka 175 gr ![]() 200 gr peynir arzuya göre maydanoz 1 adet yumura sarısı YAPILIŞI Margarini yakmadan hafif ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriÇark Çöreği Malzemeler : • 4 Adet Haslanmis Patates • 1 Kahve Fincani Sivi Yag • 1 Adet Sogan • 4 Dilim Hindi Salami • 1 Demet Maydanoz • 5 Adet Milföy Hamuru • 2 Adet Yumurtanin Sarisi • Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber Hazırlanışı : Ön hazirlik olarak haslanmis patatesleri soyalim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genis ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarini yanyana dizelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzluktan aldigimiz rulonun üzerinden folyoyu çikaralim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriErzurum Usulü Mantı Malzemeler : • 1 çay kaşığı tuz • 400 gr un • 1 çay kaşığı kabartma tozu • 1 adet yumurta • 1 su bardağı su • 100 gr kıyma • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 dal maydanoz • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı pul biber • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı pulbiber • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 diş ince kıyılmış sarımsak Hazırlanışı : Un, kabartma tozu, tuz, yumurtayı ekleyip azar azar suyu ekleyerek katı bir hamur hazırlayın ![]() Oklava ile hamuru açın ![]() ![]() ![]() ![]() 500 gr suda tuz ile birlikte haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTavuklu Gül Böreği Malzemeler : • 4 adet yufka, • 1 adet tavuk göğsü, • 1 tatlı kaşığı tuz ![]() Üzeri İçin: • 1 yumurta sarısı, • 2 yemek kaşığı susam ![]() Sosu İçin: • 1,5 su bardağı tavuk suyu, • 1 su bardağı süt, • 1 adet yumurta, • 5 yemek kaşığı sıvıyağ, • 2 yemek kaşığı un, • Tuz, karabiber, • 1 çay bardağı su, • 125 gr ![]() ![]() Hazırlanışı : Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriIspanaklı Börek Malzemeler : • Yarım kilo ıspanak, • 150 gr ![]() • 1 adet soğan, • 2 çorba kaşığı margarin, • 3 adet yufka, • 1 çay kaşığı tuz,karabiber ve kırmızıbiber ![]() ÜZERİ İÇİN: • 1 adet yumurta, • 2 çorba kaşığı zeytinyağ, Hazırlanışı : Ispanakları yıkayıp 1-2 dk ![]() ![]() ![]() Peyniri ve baharatları ilave edip içi hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTavuklu Fasfas Böreği Malzemeler : • 8 su bardağı un • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı ılık süt • 1 adet en küçüğünden maya(40 gr) • 8 adet yumurta(1 tanesinin sarusuüzerinde • 1 tatlı kaşığı şeker • Yeteri kadar tuz • 250 ge margarin • Yeteri kadar susam ve çörek otu • 1 kase haşlanmış tavuk eti • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı : Yoğurt, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, maya, tuz, şeker ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer hamurları da açtıktan sonra üst üste koyun ve her katını yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kesilmiş her parçaya bir miktar koyun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTatar Böreği Malzemeler : • 250 gr ![]() • Maydanoz • Tuz, karabiber • 3 çay bardağı un • 1 yumurta • 3 yemek kaşığı su • 4 yemek kaşığı margarin • 4 su bardağı et suyu • 1 çay kaşığı pulbiber • 2 su bardağı yoğurt • 3 diş sarmısak Hazırlanışı : Kıymayı tuz, karabiber ve maydanozla yoğurup bir kenara bırakın ![]() Unu bir kaseye eleyin ![]() ![]() 3 dakika yoğurduktan sonra nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin ![]() ![]() Hamurun yarısını unlanmış hamur tahtasında oklava ile 30-35 cm çapında açın ![]() ![]() Açmış olduğunuz hamuru önce boyuna 4 cm eninde çubuklar halinde, sonra da enine 4 cm’lik çubuklar halinde kesin ![]() İkinci parça hamuru da aynı şekilde açın ve kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar bir bardak sıcak et suyu gezdirip 10 dakika daha fırınlayın ![]() ![]() En son kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 20 dakika pişirin ![]() ![]() Bu arada sarmısakları ezin ve yoğurtla karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriIspanaklı Tandır Böreği Malzemeler : • Un 5 1/2 su bardağı 600 gram • Tuz 1 3/4 yemek kaşığı 21 gram • Kuru maya 3/4 yemek kaşığı 5 ![]() • Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram • Su (ılık) 1 1/2 su bardağı 300 gram • Ispanak - - 1 kg • Soğan 2 orta boy 120 gram • Sıvı yağ 2/3 su bardağı 130 gram • Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram • Yumurta 1 adet 50 gram • Yoğurt 1/4 su bardağı 55 gram Hazırlanışı : Unu geniş bir kaba ele, 1 su bardağını ayır, kalan una 1 1/4 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, ortasını aç ![]() ![]() Ispanağı yıka, ayıkla ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkaların aralarını yağlayarak ve iki yufkada bir ıspanaklı karışımdan serperek üst üste koy ![]() ![]() ![]() --->: HamuR işleri Devam frmacil sayfa 2iki --->: HamuR işleri Devam |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriCevizli Mantarlı Hanımağa Böreği Malzemeler 3 adet yufka 4 baş soğan (Piyaz doğranmış) 1 su bardağı mantar (Doğranmış) 2 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı Tuz Hazırlanışı • Tencere içinde Bizim Mısır Yağı'nı kızdırın ![]() • İçine soğan koyup, renk alana kadar karıştırın ![]() • Mantarı ilave edin ![]() ![]() • Lezzetini kontrol edin ![]() ![]() • Yufkayı açın ![]() ![]() • Hazır olan malzemeyi yufkanın üzerine serpiştirin ![]() • Dikdörtgen olan yufkanın bir ucunu ortaya getirin ![]() ![]() ![]() • Tavaya az yağ koyup, hazır olan bu böreği içine atın ![]() ![]() • İsteğe göre bütün veya keserek servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriSultan Aziz Böreği Malzemeler 300 gr lor peyniri 3 çorba kaşığı tereyağı 100 gr kaşar peyniri 1 kg ıspanak 1 demet maydanoz 1 diş sarımsak 1 tutam mercanköşk 7 adet yumurta 8 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 3,5 su bardağı un Tuz ,Karabiber Yapilis Tarifi Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp tuz ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin ![]() ![]() ![]() Ispanakları temizleyip tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelerden birini ince bir yufka halinde açıp yağlanmış fırın tepsisisine serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyice yıkanıp kurulanmış bir yumurtanın sivri uçunu batırarak lor peynirli karışımın üzerine birisi ortada diğerleri çevresinde olmak üzere 7 tane çukur açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtaların üzerine kalan erimiş tereyağını gezdirip yufka ile örtün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriGökkuşağı Böreği Malzemeler 4 Adet Havuç 3 Adet Yufka 300 gr Kıyma 2 Adet Soğan 250 gr Ispanak Yaprağı 2 Su Bardağı Süt Sıvı Yağ 3 Çorba Kaşığı Tuz 2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber Yapilis Tarifi Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriUşak Böreği / Uşak MALZEMESİ 8 su bardağı un 3 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı nişasta 1 tatlı kaşığı tuz Açmak için: 1 adet ekmeğin içi Yarım demet ıspanak 4 adet kuru soğan 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Yoğurma kabına unu koyup, ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() Ekmek içini ufalayın ![]() ![]() Ayrı bir kapta yumurta, karabiber ve tuzu çırpın ![]() Zar şeklinde doğradığınız soğanı tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurdan 20 adet eşit beze yapıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun!! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|