Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Deniz Mahsülleri Fırın Makarna (1 Kişilik)



Malzemeler
15 gr somon balığı
5 adet dilimlenmiş zeytin
1 çay kaşığı fesleğen
Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
Yarım domates
1 adet taze soğan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardağı beşamel sos
Yarım çay kaşığı toz muskat
1/6 paket fıran makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı)
15 gr fener balığı
15 gr lüfer
1 su bardağı fesleğenli domates sos
1/6 bağ taze nane

Yemeğin Yapılışı
Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın
Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun
AFIYET OLSUN


Alıntı Yaparak Cevapla

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Yıldız Şehriyeli Bulgur Pilavı



Malzemeler :

2 su bardağı bulgur
1 kahve fincanı yıldız şehriye
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
1 adet tavuk bulyon
Tuz

Yapılışı :

Tencereye sıvı yağı koyun Şehriyeyi ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Bulguru ekleyip 2-3 dk kavurun Kaynar suyu yavaş yavaş ekleyip (aniden dökerseniz bulgurlar sıçrayabilir) karıştırın Tavuk bulyonu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirip 15-20 dk demlenmeye bırakın

Afiyet bal şeker olsun


Alıntı Yaparak Cevapla

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Portakallı pilav



Portakallı pilav
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:

2 su bardağı baldo pirinç

25 su bardağı su

1 su bardağı taze portakal suyu

2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu

1 çay bardağı kuru üzüm

40 gr tereyağı

Tuz

Hazırlanışı:

* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün Kuru üzümleri yıkayıp süzün

* Tereyağını tencerede eritin Pirinci ilave edip kavurun Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Arpacık Soğanlı Pilav

Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
1 kg Arpacık Soğan
2 Diş Karanfil
Tuz

Yemeğin Tarifi
Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin
Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın 15 dak kısık ateşte pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




BADEMLI PILAV

MALZEMELER

3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci (Didiklenmiş tavuk ile beraber pişmiş pilav)
1/3 su bardağı badem içi (ince dövülmüş)
1/3 su bardağı soya yağı
1/3 su bardağı kadar ince şerit halinde dilimlenmiş havuç
1 çorba kaşığı kadar ince doğranmış kırmızı biber
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Bir tavaya margarini koyup eritin Soya yağını ilave edin Yağ kızdıktan sonra badem içi, havuç ve kırmızı biberi, bademler altın rengi alıncaya kadar pişirin Didiklenmiş tavuk ile beraber pişirilen pilav ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın Sıcak servis yapın

(6 kişilik)

Her servis 233 kalori, 7 gr protein, 12 gr yağ, 27 gr karbonhidrat, 3 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 325 miligram sodyum içerir


Alıntı Yaparak Cevapla

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Tavuklu Fiyonk makarna

Malzemeler:

1 paket fiyonk makarna

250 gr haşlanmış tavuk eti

1 kırmızıbiber

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet ince doğranmış soğan

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

tuz, karabiber

Hazırlanışı
Makarna bol suda haslanır ve süzülürsoğan yağda pembeleştikten sonra ince doğranan biberler ve sarımsaklar eklenirTavuk etini de eleyip ve et rengini kaybedinceye kadar sık sık karıştırarak pişirilirSalça,tuz ve karabiber eklenirHaşlanmış makarnanın üstüne sosu yayılırmaydonozla süsleyerek afiyetle yenir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.