|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, makarnalarpilavlarpasta, tarifleri |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriDeniz Mahsülleri Fırın Makarna (1 Kişilik) Malzemeler 15 gr somon balığı 5 adet dilimlenmiş zeytin 1 çay kaşığı fesleğen Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri Yarım domates 1 adet taze soğan Yeteri kadar tuz, beyaz biber 1 su bardağı beşamel sos Yarım çay kaşığı toz muskat 1/6 paket fıran makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı) 15 gr fener balığı 15 gr lüfer 1 su bardağı fesleğenli domates sos 1/6 bağ taze nane Yemeğin Yapılışı Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun AFIYET OLSUN |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriYıldız Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeler : 2 su bardağı bulgur 1 kahve fincanı yıldız şehriye 1 kahve fincanı sıvı yağ 3 su bardağı kaynar su 1 adet tavuk bulyon Tuz Yapılışı : Tencereye sıvı yağı koyun Şehriyeyi ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Bulguru ekleyip 2-3 dk kavurun Kaynar suyu yavaş yavaş ekleyip (aniden dökerseniz bulgurlar sıçrayabilir) karıştırın Tavuk bulyonu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirip 15-20 dk demlenmeye bırakın Afiyet bal şeker olsun |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPortakallı pilav Portakallı pilav KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç 25 su bardağı su 1 su bardağı taze portakal suyu 2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay bardağı kuru üzüm 40 gr tereyağı Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün Kuru üzümleri yıkayıp süzün * Tereyağını tencerede eritin Pirinci ilave edip kavurun Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın Sıcak olarak servis yapın |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriArpacık Soğanlı Pilav Malzemeler 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 1 kg Arpacık Soğan 2 Diş Karanfil Tuz Yemeğin Tarifi Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın 15 dak kısık ateşte pişirin |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriBADEMLI PILAV MALZEMELER 3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci (Didiklenmiş tavuk ile beraber pişmiş pilav) 1/3 su bardağı badem içi (ince dövülmüş) 1/3 su bardağı soya yağı 1/3 su bardağı kadar ince şerit halinde dilimlenmiş havuç 1 çorba kaşığı kadar ince doğranmış kırmızı biber 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Bir tavaya margarini koyup eritin Soya yağını ilave edin Yağ kızdıktan sonra badem içi, havuç ve kırmızı biberi, bademler altın rengi alıncaya kadar pişirin Didiklenmiş tavuk ile beraber pişirilen pilav ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın Sıcak servis yapın (6 kişilik) Her servis 233 kalori, 7 gr protein, 12 gr yağ, 27 gr karbonhidrat, 3 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 325 miligram sodyum içerir |
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarnalar-Pilavlar-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTavuklu Fiyonk makarna Malzemeler: 1 paket fiyonk makarna 250 gr haşlanmış tavuk eti 1 kırmızıbiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak tuz, karabiber Hazırlanışı Makarna bol suda haslanır ve süzülürsoğan yağda pembeleştikten sonra ince doğranan biberler ve sarımsaklar eklenirTavuk etini de eleyip ve et rengini kaybedinceye kadar sık sık karıştırarak pişirilirSalça,tuz ve karabiber eklenirHaşlanmış makarnanın üstüne sosu yayılırmaydonozla süsleyerek afiyetle yenir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|