|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, muzlu, sütlaçpasta, tarifleri |
Muzlu Sütlaç-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Sütlaç-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMalzeme Listesi -1 litre süt (yaklaşık 5,5 su bardağı) -250 g kahverengi toz şeker (1,5 su bardağı kadar) -Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan kabuklu pirinç (tam pirinç de denen kabuklu kahverengi pirinç) -1/2 su bardağı soğuk su -1/2 paket vanilya -4 yemek kaşığı Benefiber -1 adet orta boy muz Hazırlanışı -Süt ve kahverengi toz şekeri orta boy bir tencereye aktarıp, orta ateşte kaynamaya bırakın -Diğer taraftan, yıkayıp süzdüğünüz kabuklu pirinci küçük bir tencereye koyup, üzerine 4 su bardağı ılık suyu aktardıktan sonra pirinci hafif diri kalacak şekilde haşlayın Kabuklu kahverengi pirinç normal pirinçten daha uzun sürede pişer Eğer yeterince yumuşamazsa 1-2 su bardağı daha sıcak su ekleyerek tekrar pişirebilirsiniz -Soyulmuş ve dilimlenmiş muzları ve vanilyayı derin bir kapta, çatal yardımıyla pürüzsüz kıvama gelinceye kadar ezin -Kaynamaya başlayan şekerli sütün içine haşladığınız pirinci, suyunu süzerek aktarıp karıştırın Ocağın altını hafifçe kısıp, arada sırada pirincin dibi tutmasın diye karıştırarak en az 30 dakika kadar pişirin -Kaynayan sütten bir kepçe kadar alıp, muz püresine katarak püreyi ılık hale getirinBu ılık muz püresini azar azar ve tenceredeki sütlacı karıştırmaya devam ederek, kaynamakta olan sütlacın içine aktarın Sütlacı yaklaşık 15 dakika daha pişirip, ocaktan aldıktan sonra Benefiber'i de ekleyin ve iyice karıştırıp kaselere paylaştırın -Ilık hale gelmelerini bekleyip buzdolabına koyun Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servise sunun İsterseniz üzerini portakal ya da turunç reçeliyle süsleyebilirsiniz Porsiyon Değerleri: Kalori:306 kcal - Toplam Yağ: 3 g - Lif:2 g |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|