Şiş Börek - Adana Yöresi Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiş Börek - Adana Yöresi Yemek TarifleriŞİŞ BÖREK MALZEME: Un 1 kg Yumurta 2 adet Limon 2 adet Tuz 1 çorba kaşığı Un Aldığı kadar Yağsız kıyma Yarım kg Karabiber Biber salçası 1 çorba kaşığı Pul biber İnce doğranmış büyük soğan 1 baş Et suyu 3 lt Turunç 2 adet Nohut 250 gr (Et suyunda pişirilmiş) Domates 1 kaşık Margarin 1 paket Biber salçası 1 kaşık Kuru nane YAPILIŞI: Hamur malzemeleri karıştırılarak sertçe bir hamur yogrulur Hamur iki ayri bezi yapilarak 1/4 cm eninde açılır Açılan hamur 3 cm kareler halindekesilir Kesilen hamurlara karıştırılan iç malzemesi paylaştırılır Karehalindeki hamurlar iç koyulduktan sonra kapatılır Ocakta içine nohut ve turunç suyu ilave edilerek kaynatılan et suyuna şiş börekler atılır Şiş börekler suyun yüzüne çıktıkları zaman ocak söndürülür Tekrar suyun dibine çökmesi için yarım bardak soğuk su dökülür Yağ ve salça kavrularak şiş böreğin üzerine gezdirilir Daha sonra nane serpilerek servis yapılır Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülürse bu börek "yoğurtlu şiş böreği" adını alır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|