Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, elma, elmasiye, kaymaklı, tarifleri, tatlısı, yemek, yöresi

Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




KAYMAKLI ELMA TATLISI - ELMASİYE

MALZEME:

Elma 6 adet

Kaymak

Su 3 su bardağı

Şeker 1 su bardağı

YAPILIŞI:

Elmaların kabukları soyularak, ikiye bölmeden her iki tarafı da delik olacak şekilde ortası çıkarılır Su ve şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır Hazırlanan elmalar kaynayan şerbete atılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra bir kevgir yardımıyla suyu süzülerek, üzerinin kızarması için 10 dakika fırınlanır Soğuduktan sonra içlerine kaymak doldurularak servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.