Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
2011, iftar, resimli, yemekleri

2011 İftar Yemekleri Resimli

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

2011 İftar Yemekleri Resimli




2011 İftar yemekleri Resimli
Hakkında 2011 İftar yemekleri Resimli




İftar yemekleri Resimli

Resimli İftar Yemekleri
İftar yemekleri Tarifleri Resimli

İftar yemekleri Resimli ,
Resimli İftar Yemekleri
İftar yemekleri Tarifleri Resimli

Fırın Kebabı Tarifi
5 kişilik
Malzemeleri:-1,6 kg kemikli kuzu budu
200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
tuz
500 gr domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy)
Fırın Kebabı Tarifi
Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:-1,6 kg kemikli kuzu budu – 200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz 500 gr domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Yapılışı:1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak
Yapılışı:1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak karıştırın Kalan 2 domatesi ince ince dilimleyin
2 Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın Etleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp, düzgünce yayın Üzerlerini domates dilimleri ile kaplayın Tepsiyi fırına sürüp domateslerin üzeri yanmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 1 saat
Kabak Çiçeği Dolması



Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Yapılışı
Gerekli malzemeleri ; 20 adet kabak çiçeği
2 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1,5 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı çam fıstığı
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı : 1 pirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin Yıkayıp süzün Soğanları soyup incecik doğrayın Sarımsakları kıyın Soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifçe yumuşayana kadar soteleyin Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve baharatı pirince
Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi



Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi
Malzemeleri: – 8 adet tavuk pirzola
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru adaçayı yaprağı
1 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı : 1 Marinatı (terbiye) hazırlamak için zeytinyağını bir kâseye koyun Adaçayı yapraklarını yağın içine ufalayın Biberiye yapraklarını dalından sıyırın Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırın
2, Tavuk pirzolaları kemiğinden tutup etli kısımların her iki tarafını karışıma bulayın Etleri bir tabağa dizip üzerini folyo ile kapatın 2 saat kadar



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.