Kötünün Adını İyi Koydum |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kötünün Adını İyi KoydumKötünün Adını İyi Koydum Çocukluğumdan uyanışım bir hayli zaman oldu Koşarak geçtiğim mesafeleri titrek adımlarla, yalpalaya yalpalaya geçiyorum şimdi Ayaz iklimler yerleşik bir ebediyete erişmişken yalınayak bir öksüzlüğün savunmasızlığında kaldım Bayramlık giymenin heyecanı değil uykusuzluğuma bedellenen Huzurun firar ettiği bir ruhun hüzne gebe sancılarıdır hep taze duran Umutların neslimi tükendi? yoksa nasipsizliğin arbedesinde ben mi ezildim Zehire batırılmış kelimeler yan yana dizilince öyküler kimliğimi haykırır Bir an unutulsaydım bu satırlarda,diyorum Sevdaya gübreleşen çiçekleri ezberletirim hücrelerime Bir çocuğun kendi adına tepki verdiği ilk an gibi gülümseyişlere çırpınan, avucu narin iklimlere sarılırım Kaç dağ soğukluğu Kaç okyanus derinliği Kaç kurak çalı renksizliği Kaç imkansız masal duruyor Aramızdaki hasret haritasında Hiçbir dil sürçmene de denk gelmeyen adımı Nemrutun ateşine salıyorum Ve bir gün; Ayağın takılıpta düşersen Avucuna yapışan külleri savurmak adına Çırparken ellerini eski bir tanıdığa benzeyen adımla karşılaşıp nasıl diye merak edersen İyiyim gülüm Çünkü ben; Kötünün adını iyi koydum İhsan Bozkuş |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|