![]() |
Osmanlı Padişahlarından Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Padişahlarından ŞiirlerOsmanlı Padişahlarından Şiirler İNTERNETTE İLK KEZ! Mustafa TAŞÇI Eğitimci Yazar Biz bülbül-i muhrik-demi gülzâr-ı firâkız Âteş kesilür geçse sabâ gülşenimizden ![]() ![]() Ey Muhibbî, âşık oldur, derd-i yârı hoş göre Dertten kurtulmasın kim, derdine dermân arar ![]() Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek ![]() Milletimde ihtilâf ü tefrika endîşesi Kûşe-i kabrimde hattâ bîkarar eyler beni İttihâdken savlet-i a’dâyı def’e çâremiz, İttihâd etmezse millet dağ-dâr eyler beni ![]() Külahın sat da harceyle, müdâhin olma bir ferde ![]() Cihanda kelle sağolsun, külâh eksik değil merde ![]() ![]() Ekmiyen biçmedi bu mezrada velhâsıl Kime lâzımsa ekmek, ona lâzım ekmek! Necîb (Sultan III ![]() Cevr-i dilber, ta’n-ı düşmen, sûz-i firkat, za’f-ı dil Dürlü dürlü derd için halketmiş Allah’ım beni ![]() Sanma şâhım / herkesi sen / sâdıkâne / yâr olur Herkesi sen / dost mu sandın / belki ol / ağyâr olur Sâdıkâne / belki ol / âlemde bir / serdâr olur Yâr olur / ağyâr olur / serdâr olur/ dildâr olur ![]() Bozulubdur bu cihan sanma ki bizde düzele Devlet-i çerh dönüverdi kamû mübtezele Şimdi ebvâb-ı saâdetde gezer hazele İşimiz kaldı hemân merhamet-i Lemyezel’e ![]() ![]() Bizimle saltanat lafın edermiş ol Karamânî Hüdâ fırsat verir ise kara yere koram ânı ![]() Nâsiyemde kâtib-i kudret ne yazdı bilmedüm Âh kim bu gülşen-i âlemde hergîz gülmedüm ![]() Niyyetim hidmet idi saltanât u devletime Çalışur hâsid-i bedhâh, aceb nekbetime? II ![]() Sen pister-i gülde yatasun şevk ile handân Ben kül döşenem külhân-ı mihnette sebeb ne? Cem Sultan (Ağabeyi II ![]() Çün rûz-ı ezel kısmet olunmuş bize devlet Takdîre rızâ vermeyesün böyle sebeb ne? Hâccü’l-Haremeynüm diyüben da’vi kılursun Bu saltanât-ı dünyevîye bunca taleb ne? II ![]() Yürü var ey Bayezid sen süregör devrânını Saltanat bâkî kalır derlerse ol yalandır ![]() Geçme nâmerd köprüsünden ko aparsun su seni Yatma tilki gölgesinde, ko yesün aslan seni ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|