Meyve-Sebzelerin Gizli Güçleri

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyve-Sebzelerin Gizli Güçleri



Meyve-sebzelerin gizli güçleri

İnsan beslenmesinde önemli yer tutan meyve ve sebzelerin, bazı hastalıkları tedavi edici özelliği bulunduğu belirtiliyor

Taze meyve-sebze suyu içmek suretiyle mesane kanserini yenen Jay Kordich'in hazırladığı "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta, vitamin ve mineraller yönünden zengin olan meyve ve sebzelerin ilginç yararlarından bahsediliyor

İncir: Bağırsakları çalıştırıyor ve enerji veriyor Ayrıca, cinsel güce de yardımcı

Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım ediyor

Kayısı: Kan yapıcı özelliğe sahip olup güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi bulunuyor Kanserin önlenmesinde de yardım eden iyi bir karotenoid kaynağı durumunda

Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlı olup, yorgunluğa ve ishale birebir

Vişne: Mineral ve vitamin deposu

Greyfurt: Sindirimi uyarıyor, diş etlerinin kanamasını azaltıyor ve soğuk algınlığına iyi geliyor Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürüyor

Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım ediyor

Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırıyor

Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenliyor Karaciğeri temizliyor Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyici özelliğe sahip

Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi geliyor Uzmanlarca, bağırsak ve cilt kanserine karşı tavsiye ediliyor

Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi geliyor ve böbreği temizliyor

Kiraz: Kolesterolü düşürüyor, özellikle saplarının idrar söktürücü özelliği bulunuyor

Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziki performansa iyi gelen vitaminleri barındırıyor

Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltıyor Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması öneriliyor

Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalı olup, saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi geliyor

Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltıyor

Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum, sağlıklı bir cilt veriyor ve erkeğin cinsel gücünü arttırıyor

Havuç: Enerji veriyor Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım ediyor

Salatalık: Kasları gençleştiriyor Deri hücrelerine elastikiyet veriyor

Sarımsak: Tansiyonu düşürüyor ve kan pıhtılaşmasını azaltıyor Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği ispatlanmış durumda

Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarıyor

REÇETELER

Jay Kordich, "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitabında, uykusuzluğa karşı, havuç ve kereviz sapının suyunun karıştırılarak içilmesini önerirken, havuç ve lahana suyu karışımının da sakinleştirici özelliğine dikkat çekiyor Kordich'in diğer reçeteleri ise şöyle:

Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu

Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu

Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu

İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu

Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu

Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid, kan damarını ve kılcal damarları güçlendiriyor Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşiyor

Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur

Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu

Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım ediyor

Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu

Boğaz ağrıları: Turp + limon

Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu

Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu

Adı geçen kitapta ayrıca, besin değerinin kaybolmaması için sebzelerin az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmesi gerektiği bildiriliyor Havucu rendelemenin B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açtığı vurgulanırken, ayrıca sebze ve meyvelerin, vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerektiği kaydediliyor Meyvelerin tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmesi gerektiği de hatırlatılıyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.