Reformun Nedenleri Ve Sonuçları |
09-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reformun Nedenleri Ve SonuçlarıReformun Nedenleri ve Sonuçları Reformun Nedenleri ve Sonuçları 16 yy da Hıristiyanlığın Katolik mezhebinde yapılan düzenlemeler ve değişikliklerdir Reformun Sebepleri: 1 Katolik kilisesinin bozulması 2 Kâğıt ve matbaanın etkisi ile İncil’in çeşitli dillere çevrilmesi ve İncil’de yazan ile din adamlarının söylediklerinin birbirine uymaması 3 Rönesans’ın yaydığıözgür düşünce ortamı 4 Fakir halkın lüks ve zenginlik içinde yaşayan kilise mensuplarına kin duyması Reform hareketleri ilk olarak Almanya’da başladı Daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayıldı Almanya’da Martin Luther’in yaptığıçalışmalar sonucu PROTESTANLIK adında bir mezhep kuruldu1555 Ogsburg Barışıile bu mezhep Alman imparatoru tarafından tanındıİngiltere’de ANGLİKANİZM ve Fransa’da KALVENİZM gibi yeni mezhepler ortaya çıktı Reformun Sonuçları: 1 Avrupa’da mezhep birliği bozuldu ve yeni mezhepler kuruldu( Protestanlık, Anglikanizm ve Kalvenizm ) 2 Avrupa’nın birçok yerinde eğitim ve öğretim dinin etkisinden kurtuldu ( Laik eğitim başladı ) 3 Kilise otoritesi zayıfladı Papaya duyulan güven azaldı 4 Katolik kilisesi kendini ıslah etmek zorunda kaldı 5 Skolastik düşünce yıkıldıbilimsel düşünce hız kazandı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|