|
|
Konu Araçları |
kavungreyfurt, mezeler, salatalar, salatası, soslar |
Kavun-Greyfurt Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavun-Greyfurt Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarKavun-greyfurt salatası Kavun-greyfurt salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1 saat 8-10 kişilik Malzemeler: 2 yemek kaşığı tane beyaz karabiber 4 adet küçük kavun 4 adet pembe greyfurt 1 adet limon 2 adet avakoda 6 yemek kaşığı beyaz tatlı şarap 2 yemek kaşığı çam fıstığı 3 sap taze fesleğen Hazırlanışı: Şarabı beyaz karabiber ile kısa bir süre kaynatıp bekletin Çam fıstıklarını bir tavada yağ koymadan altın sarısı renk alana kadar kavurun Kavunların dip ve sap kısımlarını ince bir tabaka halinde kesin Enlemesine yarıya bölüp bir kaşık yardımıyla çekirdeklerini çıkarın Tatlı kaşığı yardımıyla kavundan parçalar koparıp bir kabın içinde bekletin Greyfurtları beyaz kısmını tümüyle alarak elma soyar gibi soyun Zarlar arasından meyvenin etini kesip çıkararak filetolar elde edin Greyfurtları suyuyla birlikte kavunların üzerine boşaltın Limonun suyunu sıkın Avokadaları uzunlamasına yarıya bölün, çekirdeklerini çıkarın Bir kaşık yardımıyla dikkatlice avokadoyu kabuğundan sıyırın Uzunlamasına tekrar yarıya bölüp 3-4 mm eninde dilimleyin Hemen üstüne limon suyunu serpeleyin Fesleğen yapraklarını sapşarından ayırıp irice kıyın Biberli şarabı avokado ve fesleğen ile birlikte kavunlu karışımın üstüne üstüne dökün Dikkatlice harmanlayın Kavunların içine paylaştırın Çam fıstıkları serpiştirerek süsüleyin Büyük tabaklara yarleştirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|