|
|
Konu Araçları |
armut, mezeler, portakallı, salatalar, salatası, soslar |
Portakallı Armut Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Armut Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarPortakallı armut salatası Portakallı armut salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet kırmızı turp 2 adet armut 1 adet portakal 60 gram tereyağı 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı portakal suyu 1 yemek kaşığı portakal likörü 1/2 adet limon Turb meyva salatasına mayhoş bir tat veriyor ve değişik bir lezzet katıyor Hazırlanışı: Turbu soyup ince dilimler halinde doğrayın Armutları soyup üzerlerine limon suyu gezdirin Sonra ikiye bölüp çekirdekli kısımlarını oyun ve onları da ince ince dilimleyin Portakalı kabuğuyla beraber halka halka doğrayıp her halkayı ikiye kesin Bir fırın kabına sırasıyla turp, armut ve portakal dilimlerini yan yana dizin Tereyağını bir tencerede eritin Üzerine toz şeker, portakal suyu ve portakal likörü ilave edin İyice karıştırdıktan sonra, meyva dilimlerinin üzerinden gezdirin Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 180ø sıcaklıktaki fırında 35 dakika pişirin Alüminyum folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|