Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, kuşkonmaz, malzemesi, salatalı, sebze, sufle, tarifi, tere, yapılışı, yemekleri

Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Tere salatalı kuşkonmaz sufle
Tere salatalı kuşkonmaz sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 2 saat
12 kişilik
Malzemeler:

2 kilogram orta kalınlıkta beyaz kuşkonmaz
200 gram tereyağı
8 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
3-4 demet tere
8 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tozşeker
8 yemek kaşığı sıvıyağ
8 yemek kaşığı zeytinyağı
60 adet ayıklanmış ve pişmiş karides
beyaz karabiber

Hazırlanışı:
Kuşkonmazları soyun uçların en iyilerinden 12 tanesini 5 cm uzunluğunda kesin ve nemli bir beze sarın Kalan kuşkonmazları iri parçalara bölün ve 175 gr tereyağı, tuz ve şeker ile ağzı kapalı olarak orta ateşe 8-10 dakika pişirin
3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu bir kaba ayırın Kuşkonmazları kalan suyla püre haline getirin ve ezerek süzgeçten geçirin Fırını 180ø ısıtın
12 adet oval veya yuvarlak ısıya dayanıklı porselen kalıbı (1/8'er lt'lik) kalan tereyağı ile yağlayın
Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın Ayırdığınız 3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu biraz ısıtın Yumurta sarıları ile kuşkonmaz suyunu koyuca bir kıvam alana ve köpük köpük olana kadar çırpın Yumurta aklarını kar haline getirin
İlk önce yumurta sarısını sonra yumurta karını kuşkonmaz püresine katın Karışımı kalıplara doldurun Aralıklı olarak derince fırın tepsisine dizin Tepsiye kalıpların kenar hizalarının 1 cm altına gelecek kadar kaynar su koyun Fırının alttan ikinci rafında 20-25 dakika pişirin 5 dakikada söndürdüğünüz fırında bekletin
Daha sonra kalıpları dikkatlice tepsiden alın ve soğumaya bırakın 12 adet kuşkonmaz ucunu az miktarda tuzlu suda dirice pişirin
Salata için tereyi yıkayın ve kurutun Sirke, hardal, tuz, şeker, beyaz karabiber, sıvı yağ ve zeytinyağını çırpın Kuşkonmaz uçlarını uzunlamasına ikiye kesin ve mutfak kağıdı üzerine koyun
Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtun, bıçakla kenarlarını ayırıp tabaklara boşaltın Her birinin üzerine 2'şer kuşkonmaz ucu koyun
Tereleri hazırladığınız sosa batırıp suflenin etrafına yerleştirin Her birine 5 adet ayıklanmış karides koyun Kalan sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.