|
|
Konu Araçları |
açıklama, doğabilim, fizik, fizikfizik, hakkında |
Fizik_Fizik Nedir? Fizik Veya Doğabilim Hakkında Açıklama... |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fizik_Fizik Nedir? Fizik Veya Doğabilim Hakkında Açıklama...Fizik_Fizik Nedir? Fizik veya Doğabilim Hakkında Açıklama Fizik_Fizik Nedir? Fizik veya Doğabilim Hakkında Açıklama FİZİK Fizik veya Doğabilim (Yunanca; φυσικός (physikos: doğal), φύσις (doğa: doğa)), enerji ve maddenin etkileşimini inceleyen bilim dalıdır Fen bilimlerinin en eskisi olan ve temelini oluşturan Fizik kainatın temel prensipleriyle ilgilenir Madde ve madde bileşenlerini inceleyen, aynı zamanda bunların etkileşimlerini açıklamaya çalışan Fizik'in amacı evrendeki "gözlenebilir" niceliklerin (enerji, momentum, açısal momentum, spin, vs) "nasıl" değiştiğini anlamaktır "Niye" değiştiğini sorgulamak çoğunlukla Felsefe'nin Metafizik dalının veya Teoloji'nin işidir Fiziğin evinimi anlatmak için, temel fizik kuramlarının formulasyonunda kullandığı temel araçlar Diferansiyel denklemler ve İntegro-diferansiyal denklemler olarak sıralanabilir Hatta çoğu temel fizik kuramı sadece diferensiyal denklemler kullanarak formule edilmiştir (örn Newton'un hareket kanunları, Maxwell denklemleri, Einstein denklemleri, Kuantum Fiziği ya da Schrödinger denklemi, Dirac denklemi) Bişey anlamassanız şaşmayın Şaşarsanız Normalsiniz Demektir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|