![]() |
Allah Nasıl Misafir Edilir? İslam-İ Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Nasıl Misafir Edilir? İslam-İ HikayelerMusa Aleyhisselâmın ümmeti: Allah Nasıl Misafir Edilir? İslam-i Hikayeler - Ya Musa! Rabbimizi yemeğe davet ediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() - «Ya Musa neden kullarımın davetini bana getirip söylemiyorsun?» Musa Aleyhisselâm: «Ya Rabbi, böyle daveti size gelip söylemekten haya ederim ![]() ![]() Allah (c ![]() ![]() «Söyle kullarıma, onların davetine Cuma akşamı geleceğim» buyurdu ![]() Musa Aleyhisselâm gelip kavmini durumdan haberdar etti, hazırlığa başlandı, koyunlar, sığırlar kesildi ![]() ![]() ![]() ![]() «Ya Musa! Uzak yollardan geldim, acım, bana bir miktar yemek verin de karnımı doyurayım» dedi ![]() Hz ![]() - Acele etme, hele şu testiyi al da biraz su getir bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabii adam daha fazla diretmeden çekip gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci gün Hz ![]() - Ya Rabbi, mahcup oldum, ümmetim: «Ya Sen bizi kandırdın, ya Allah sözünde durmadı» diyorlar dediğinde, şöyle hitap olundu: - Geldim ya Musa, geldim ![]() ![]() ![]() - Ya Rabbi bir ihtiyar geldi sadece, o da bir kuldu, Allah değildi ![]() - «İşte ben o kulum ile beraberdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demek ki, Allah için yapılan her şey, bizzat Allah'ın kendisine yapılmış gibi olmakta, Allah o kimseden razı olmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|