Nane Limon Kabuğunu Yabana Atmayın

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nane Limon Kabuğunu Yabana Atmayın





Hava sıcaklıkları 10 derece birden azalınca yatağa düşenlerin sayısı arttı Mevsim geçişlerinden hasarsız çıkmak için C vitamini kullanmak, bitki çayı içmek, yatmak yerine yürümek, etten ve şekerden çok sebze ve meyve tüketmek gibi önlemler yeterli

Yaz bitti, sonbahar geldi Yapraklar sararmaya başladı Güneşin kavurduğu günlerden ısının 10 derece düşmesiyle üşüten günler başladı Sabahları yağmurlu, puslu güne uyanır olduk Bugünlerde çok insan uyanma güçlüğü çekiyor, kendini yorgun, bitkin hatta mutsuz hissediyor

Ani mevsim değişiklerini çabuk atlatıp sonbahara alışabilmek için neler yapmalıyız? Mevsime uygun giyinmenin yanında, sağlıklı beslenmek de çok önemli Basit önlemlerle sonbaharın sorunsuz geçmesini sağlamak mümkün Evde yaptığınız bir ıhlamur çayı veya C vitaminli meyveler soğuklara karşı koruyacak ve zinde hissettirecek basit yöntemler

Zencefil, isveç şurubu

• Öncelikle bir aktarın kapısını çalmak gerekiyor Biz sizin için gittik, sorduk, bugünlerde neler almalı, neler tüketmeliyiz diye Kadıköy’de yetmiş senedir baharatçılık yapan Enver Kaplan bize zencefil, adaçayı ve ıhlamurun soğuk havalardan korunmak için en iyi çaylardan olduğunu söylüyor

Ayrıca bunların bazı baharatlarla da karıştırılıp içilebileceğini belirtiyor: “Bisina macunu, keçiboynuzu pekmezi iyi gider bu havalarda Keçiboynuzunu kaynatıp içerseniz, ısıtır sizi

Bir de zencefil öneriyorum herkese”

Taksim’in meşhur aktar dükkânı, Ambar’ın sahibi Gülten Şen’in önerileri arasındaysa, bağışıklık sistemini koruyan ek gıdalar öncelikli Şen, önerilerini şöyle sıralıyor: “Bağışıklık sistemini koruyan ek gıdalar var Polene karşı alerjisi olmayanlar polen kullanabilir

Üzüm çekirdeği, nar çekirdeği çok iyi antioksidanlardır Ekinezya çayı bu mevsim için çok ideal bir çay Zencefil, tarçın gibi baharatlarla da çay yapılabilir Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için İsveç iksiri kullanılabilir Hasta olmayı beklemek gerekmiyor, rahat bir kış geçirmek istiyorsak her gün bir kaşık İsveç iksiri içilebilir

Fiyatlarını merak edenler için, İsveç iksiri 32,5 YTL Üzüm çekirdeği ve nar çekirdeği kapsül olarak 25 YTL Birde bunların öğütülmüş olanları var, 6,5 YTL Zencefilin kilosu 25 YTL, ıhlamurun 50 YTL, adaçayı ise 20 YTL Bunlardan kilo kilo almak gerekmiyor elbette, küçük dozlar yeterli

Yatmak yerine yürü

• İlaç kullanmadan evvel, doğal yöntemleri tercih etmek gerektiğini söyleyen Natur-Med’ten Dr Yaşar Yılmaz, geçiş dönemlerinde “Termoregülasyon” adı verilen bir uyumsuzluğun yaşandığını anlatıyor

Vücudun ısıyı ayarlamakta zorlanmasıyla oluşan durumun, bağışıklık sistemini etkilediğini belirten Yılmaz, grip gibi viral enfeksiyonların böyle dönemlerde görüldüğünü vurguluyor “Hemen antibiyotiğe saldırmamak gerekir Antibiyotikle beden direnci daha çok düşer” diyen Yılmaz’a göre, yatak istirahatı de ilk seçenek değil

Yılmaz’ın önerileri şöyle: “Önce ritmik, doğal, temiz yaşamayı seçmek gerekiyor Yatmak yerine yürümek gerek Soğuk-sıcak su banyosu yapılmalı

Mümkün olduğunca aynı saatlerde yatıp aynı saatlerde kalkmaya çalışmalı Çok etli, çok yağlı, çok şekerli besinler yerine sebze-meyve beslenmesine ağırlık verilmeli, günde 1 gram C vitamini desteği alınmalı Bunun yanında Silisyum dioksit içeren mineral hapları kullanılabilir Bu mineral en çok at kuyruğu çayında bulunur Bu çay içilebilir Bunun dışında tahıllarda bulunduğu için tahıl tüketimi de yararlıdır

Yılmaz, vücudu hastalanmasını önleyen asit-baz dengesinin sağlanması için alkol, sigara, çay ve kahve tüketiminin bırakılması gerektiğini de söylüyor

Uzun uzun kaynatmak çayı bozuyor

• Bitki çayı siyah çay gibi haşlanarak demlenmiyor Çok sıcak suda hazırlanan bitki çaylarının etkisi kayboluyor Öncelikle kaynamış suyu bir iki dakika dinlendirmek, sonra porselen ya da cam demliğe önce çayını hazırlayacağınız bitkiyi sonra suyu ilave etmek gerekiyor Bir tatlı kaşığı kuru ya da taze ot için bir litre su yeterli Çayı demlemek 2-5 dakika sürüyor

Çayları tadlandırmak için, yine doğal yöntemler kullanmak en ideali Özellikle ıhlamur, rezene, adaçayı çayıyla bal iyi bir ikili Bunun dışında ıhlamur demlerken, koku ve tat vermek için karanfil, portakal, limon kabuğu kullanılıyor ama ıhlamuru da kaynatmak etkisini yok ediyor İdeal ıhlamur kıvamı kehribar rengi

Dicle Baştürk-Ayça Örer / Taraf

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.