Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, mercimekli

Mercimekli Barbunya

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Barbunya





1 kg barbunya fasulyesi
1 su bardağı yeşil mercimek
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kesme şeker
1 kırmızı salçalık biber
3 su bardağı sıcak su
Tuz

Mercimekli barbunya:
Barbunyaları ayıklayıp limonlu suda diri kıvamda haşlayın Mercimeği 5 dakika haşlayın Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kıvamda haşlayın Fasulye ile mercimeği süzüp tencereye alın

Taze soğanları temizleyip doğrayın Maydanozu temizleyip kıyın Salçalık biberi temizleyip doğrayın Soğan, salçalık biber, şeker, sıcak su, yağ ve tuzu mercimekli fasulyeye ekleyip tencerenin kapağını kapatın 15-20 dakika pişirip soğumaya bırakın Maydanozu ilave edip karıştırın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.