Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, midye

Midye Dolma...

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Dolma...



Malzemeler:
30 adet büyük boy midye
6 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
200 gr Çam fıstığı
2 su bardağı pirinç (Baldo veya Bersani)
4 bardak su (iki defa)
4 kahve fincanı kuş üzümü
2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Tarçın

Hazırlanışı:

Midyelerin kabuklarının üstlerini bıçakla kazıyarak iyice temizleyin ve karınlarını dipteki kası kırarak tamamen açın (dikkat ikiye bölmeyin) Midyenin içindeki sakal ve incileri sivri bir makasın ucuyla temizleyin İyicene yıkayıp süzülmesi için bir kevgire koyup bekletin
Soğanları ufak parçalar halinde doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında kavurun Buna yıkanmış pirinç ve tuz ilave edin Pirinç suyunu çekince karabiber, tarçın, yenibahar, toz şeker ve dört bardak su ilave edin Pirinç suyunu çekinceye kadar orta hararetli bir ateşte pişirin ve bilahare kapağını kapayıp soğumaya bırakın Soğuyunca kapağı açık midyelerin içine iyice doldurun ve midyelerin kapaklarını kapatın Midyeleri bir tencerenin içine muntazam bir şekilde hareket edemiyecek bir tarzda dizin, bardak su dökün ve ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Servisini limonla beraber soğuk olarak yapın






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.