Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, hollandez, tarifi

Hollandez Balığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollandez Balığı Tarifi



Hollandez Balığı Tarifi

İki büyük deniz levreğinin (1,5 kg kadar) orta kemiğini çıkartın Parçaları tekrar ikiye bölün Bu sekiz parça kılçıksız balığı tavada ısıtılmış yarım su bardağı beyaz sirkede her iki tarafı beyazlaşıncaya kadar pişirin Derisini üzerinden sıyırın Kalan kılçıkları tekrar kontrol edilip, ayıklayın Balıkları, ısıya dayanıklı cam bir tepsiye yan yana koyun Diğer tarafta bir tencerede bir çorba kaşığı unu hafifçe sarartın, iyice soğuduktan sonra iki su bardağı sütte beşamel sos hazırlayın, içine bolca kaşar peyniri rendesi ilave edip balıkların üzerine dökün En üste tekrar rende kaşar peyniri serpin Önceden 200 derece ısıtılmış fırınına sürün Üzeri pembeleşince çıkartın

Not: Buharda pişmiş minik havuç, mısır ve patateslerse sütlü balığın vazgeçilmez garnitürleridir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.