Reçelli Bisküvi Tatlısı |
12-12-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Reçelli Bisküvi TatlısıReçelli Bisküvi Tatlısı MALZEMELER : (8 kişilik) - Vişne reçeli (Koska) - Yarım kilo un - Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker - 8 çorba kaşığı margarin - 2 adet yumurta - 1 buçuk su bardağı toz badem - 1/4 çay kaşığı vanilya - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu - 1 çay bardağı hazır çikolata sos YAPILIŞi : Unu bir kaba ekleyip üzerine toz şeker, margarin, yumurta, toz badem, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin Malzeme özleşene dek yoğurun Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırıp, düz bir zeminde 4mm kalınlığında açın Su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar çıkarın Hamurların yarısının ortasını, kalp şeklinde daha küçük bir kalıpla kesin Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üstüste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek) Kurabiyelerin kenarlarını çikolata sosa bulayın içlerine vişne reçeli doldurup servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|