Peksimet Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peksimet TarifiPeksimet tarifi Malzemeler; *500 gr tereyağı veya Becel yağı ( oda sıcaklığında ) *1 çay bardağı zeytinyağı *500 gr süt, *1 paket instant maya *1 tutam tuz *15 kg un *Üstüne sürmek için yumurta sarısı ve çörekotu İsterseniz burada verilen ölçüleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz Hazırlanışı; 1 Unu bir kaba veya temiz tezgah üzerine topluca koyduktan sonra, ortasını açın ve içine diğer malzemeleri ekleyin 2Yavaş yavaş tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun, 3Hazırlanan hamuru 1-2 saat sıcak ortamda mayalandırın 4Hamura parmağınızla hafifçe bastığınızda içine çöküyorsa mayalanmış demektir 5Hamurunuzu eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı rulo şekline getirin 6Ruloları 1 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin ve elinizle bastırarak açın Kenarlarına parmaklarınızla çimdik çimdik yaparak şekil verin 7Üstlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Not: Peksimetlerinizi fazlaca yapabilir ve ağzı kapalı bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz Veya buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilir, gerektiğinde çıkartıp ve bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz |
|