Naneli Patlıcan Dolması |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Naneli Patlıcan Dolması3 patlıcan 100 gr kıyma Yarım çay bardağı haşlanmış nohut 3 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 soğan 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz Karabiber 1 domates Sos için 2 domates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 30 gr tereyağı Yarım yemek kaşığı kuru nane Tuz Naneli patlıcan dolması: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve içlerini oyarak çıkartın ve 10-15 dakika tuzlu suda bekletin Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin Pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, ayçiçeği yağı ve nohudu ilave edip karıştırın Karışımı patlıcanların içlerine doldurup domates ile kapatın ve tencereye dizin üzerine domates rendeleyip zeytinyağı gezdirin Sıcak su ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Pişen dolmaları fırın kabına aktarın Tereyağını eritip nane ile karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın |
|