Çorba |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇorbaÇorba MALZEME: Yarım çay bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı ince bulgur 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 10 su bardağı su Nane, kekik, karabiber, pul biber Yarım limon suyu Tuz Yapılışı: Bulgur ve mercimeği ayıklayıp yıkayın Tencereye koyup su ilave ederek bulgur ve mercimek yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin Tavada tereyağını eritip unu ekleyip kavurun Ocağı kapatıp soğumaya bırakın Soğuyunca salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın Kaynayan çorba suyundan bir iki kaşık bu karışıma ilave ederek bu karışımın kıvamını açın Bu karışımı kaynamakta olan tencereye döküp karıştırın Tuz ilave edip yarım limon suyunu sıkıp karıştırın İki-üç dakika daha pişirin Sıcak servis yapın |
|