Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
zerdeçal

Zerdeçal

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zerdeçal



Zerdeçal





Kullanılan Kısmı: Kökü (toz halinde)

Kullanılışı: 1 gr zerdeçal 1 litre soğuk suda bir taşım kaynatılır Günde 2-3 bardak içilebilir

Mutfakta Kullanılışı: Pirinç pilavı, her türlü makarna ve hamur işlerinde, balık çorbalarında, mayonezlerde kullanılır Ayrıca çiğ olarak rendelenmiş ve beşamel sos ilave edilmiş kereviz salatalarının içine ilave edilebilir Balık çorbası, pilav, kuzu, dana, söğüş ve çeşitli sebzelerde İspanyolların deniz mahsullü ünlü ?paella? sında; Hintlilerin ?curry? adlı baharat karışımında kullanılır

Ek Bilgi: Diğer adı: Hint safranı, safran kökü, sarıboya, zerdeçav, zerdeçöp Hindistan`ın tedavi uzmanlarına göre burun kanamasını önlemek için 1 fincan taze sıcak süt katılır Günde 2 fincan sabah ve akşam yatmadan içilir Çocukların burun kanamasında kullanılacaksa miktar yarıya indirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.