Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lebeni Çorbası (Gaziantep) TarifiLebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi Köftesi için; 250 ge kıyma 1 rende kuru soğan Tuz Karabiber Köfteleri kızarma yağı Çorba için; 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut Yarım su bardağı pirinç Yarım kg yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı un, silme Üzeri için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanışı Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağını koyun Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın Tavayı sallayarak köfteleri kızartın Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin Tuzunu ayarlayın Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın Naneyi ekleyin Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın |
Lebeni Çorbası (Gaziantep) Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lebeni Çorbası (Gaziantep) TarifiLebeni Çorbası Tarifi(Gaziantep) 1 tas süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1,5 çay bardağı pirinç Yarım kg parça et 1 su bardağı nohut 2 su bardağı su 6 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kıuru nane Et, pirinç ve nohut ayrı ayrı haşlanır Tencerede hepsi birleştirilir Üzerine et suyu konur bir taşım kaynatılır Yoğurt, yumurta, tuz un ve 2 su bardağı su iyice çırpılır, kaynamakta olan çorbaya katılır Bir taşım daha kaynatıltan sonra servis tabağına konur Üzerine tereyağıyla yakılmış name gezdirilir |
|