Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, etli, tavada

Tavada Etli Ekmek

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavada Etli Ekmek



Tavada Etli Ekmek

2 su bardağı ılık su
1 adet yaş maya
1 tutam toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 adet domates
Yarım kg kıyma
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Ilık su, maya, şeker eritilir Üzerine yağ, tuz ve un konur, serte yakın bir hamur yapılır 1 saat dinlendirilir Bu arada iç hazırlanır Yağda ince kıyılmış soğan çevrilir Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Üzerine rende domates katılır, tuz serpilir 5-6 dakika daha kavrulur Hamur 6 eşit parçaya bölünür Oklavayla ince açılır Kıymalı iç açılan hamurların yarılarına gelecek şekilde paylaştırılır Kalan kısım üzerine kapatılır, kenarlarına bastırılır, Az yağlı teflon tavada iki yüzü pembe renkte kızartılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.