![]() |
Kavuklu İle Pişekar: Haraç |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Kavuklu İle Pişekar: HaraçKAVUKLU İLE PİŞEKAR: HARAÇ Pişekar: Ne o kavuklu, neden öyle kavuğun elinde geziyorsun? Kavuklu: Adam benden bin kat çirkin, bana tipsiz diyor ![]() Pişekar: Yapma ya! Kim sana tipsiz diyor? Kavuklu: Karşı sokakta oturan sırık boylu ![]() Pişekar: Şu herkese kabaran ![]() Kavuklu: Almasına alırdım ama yanında iri kıyım iki adam vardı ![]() Pişekar: Ne olmuş yani dal aralarına bir ona, bir buna çak, düşür ![]() ![]() ![]() Kavuklu: O iş o kadar kolay mı? Bana akıl verene bak! Geçen gün çıkmaz sokakta seni gördüm ![]() ![]() ![]() Pişekar: Şu iki kara çocuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kavuklu: Çocukların elinde çakı yoktu ![]() ![]() ![]() Pişekar: Aman Kavuklu, etme eyleme ![]() Kavuklu: Şimdilik at bir beşlik ![]() ![]() Pişekar: Al işte beşlik ![]() ![]() Kavuklu: Pazarlık yok ![]() Pişekar: Tamam dediğin olsun ![]() Kavuklu beşliği alır gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------- KAVUKLU İLE PİŞEKAR: HEKİM Kavuklu: Dün hekime gittim ![]() Pişekar: Sonra ne oldu? Kavuklu: Baktı, etti ![]() Pişekar: İlaç verdi mi? Kavuklu: Vermedi ![]() Pişekar: Demek ki bir derdin yokmuş ![]() Kavuklu: Bir derdim yok, iki derdim var ![]() Pişekar: İki derdin mi? Senin ne derdin var ki? Kavuklu: Tarla, bahçe, inek, öküz ![]() Pişekar: İki dediydin ![]() ![]() Kavuklu: Yok iki ![]() ![]() Pişekar: Devam et ![]() Kavuklu: Bulduğunu yemiş, zarar vermişler ![]() Pişekar: Kimin davarı bunlar? Kavuklu: Muhtarın ![]() Pişekar: Muhtarla konuşsaydın, zararı öderdi ![]() Kavuklu: Konuştum, zararı öderim, dedi ![]() Pişekar: Tamam işte ![]() Kavuklu: Yarısını peşin verdi, yarısı yarın, dedi ![]() Pişekar: Helal be muhtar! Kavuklu: Yarın oldu, yarısını daha verdi ![]() Pişekar: Yani çeyrek kaldı ![]() Kavuklu: Kalan iki gün sonra, dedi ![]() ![]() Pişekar: Süre dolmuşsa ne olmuş? İki gün daha bekle ![]() Kavuklu: Ama süre dolmuştu ![]() ![]() Pişekar: Canım eli sıkışıktır ![]() ![]() Kavuklu: Ben de kızdım, hekime gittim ![]() Pişekar: Hekime değil, hakime gidecektin ![]() ![]() --------------------------------------------------------- KAVUKLU İLE PİŞEKAR: FAKİRLİK BAŞA BELA Pişekar: Gel bakalım Kavuklu, azıcık laflayalım ![]() Kavuklu: Çıktım söğüt dalına, atladım aşağıya ![]() Pişekar: Amma yaptın ha! Madem aşağıya inecektin, söğüt dalına niye çıktın? Kavuklu: Canım istedi ![]() ![]() Pişekar: Canının isteyip de yapamadığın neler var? Kavuklu: Neler yok ki? Fakir doğdum, fakir gidiyorum ![]() ![]() ![]() Pişekar: Derdimi deştin Kavuklu ![]() ![]() Kavuklu: Ama her programdan sonra seyirciler bana, şu Pişekar, ne eğiliyor ne bükülüyor ![]() ![]() Pişekar: Çorbayı karıştır, seyirciyi karıştırma ![]() ![]() ![]() Kavuklu: Zengin çocuğu olsaydım böyle olmazdı ![]() ![]() Pişekar: Neden salı? Çarşamba günü hamama git ![]() Kavuklu: Çarşamba Samsun'da ![]() ![]() Pişekar: Hamama ister çarşamba da, ister perşembe de git ![]() Kavuklu: Bahçedeki erik ağacının altına yatar, erik piş, ağzıma düş derdim ![]() Pişekar: Kiraz da pişer, armut da pişer ![]() ![]() Kavuklu: Ben şimdi zengin mi oldum? Pişekar: Tabi ya zengin oldun ![]() Kavuklu: Ama cepte beş kuruş yok ![]() Pişekar: Zamanla o da olur ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------ KAVUKLU HİKAYE YAZIYOR Pişekar: Vay Kavuklu, garanti hikaye yazıyorsundur ![]() Kavuklu: Üstüne bastın, kaldır ayağını ![]() Pişekar: Sağı mı, solu mu? Kavuklu: İkisini de ![]() Pişekar: O zaman yere düşerim ![]() Kavuklu: Tamam işte, ben de senin yere düşmeni istiyorum ![]() Pişekar: Yazıyorsun, yazıyorsun da ne kazanıyorsun? Beş kuruş veren mi var? Sal ipin ucunu gitsin ![]() Kavuklu: Bilmem kaç yıl önce hikaye yazmaya başlarken, para diye bir şey aklımın ortasından geçmedi ![]() Pişekar: Onu bin kere söyledin ama istemez misin şimdi sana bu hikayeler için, çuvalla para versinler ![]() ![]() Kavuklu: Bende yalan yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişekar: Hazıra konuyor, uyanık ![]() ![]() Kavuklu: Çaresi yok ![]() ![]() Pişekar: Halktan yardım istesek ![]() ![]() ![]() Kavuklu: Benimle eğlenme Pişekar ![]() ![]() Pişekar: Yapma ya, denedin mi bunu? Kavuklu: Tabi denedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişekar: Sanatkara bu yapılır mı? Üç beş kuruş verseler servetleri mi eksilecek? Kavuklu: Sayın Pişekar Efendi, sen zenginsin ![]() ![]() ![]() ![]() Pişekar: Ben dilencileri sevmem bilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------ KAVUKLU İLE PİŞEKAR: HAMAM Pişekar: Söyle bakalım Kavuklu, gölgeden mi yoksa güneşten mi yürürsün? Kavuklu: Yazın gölgeden, kışın güneşten yürürüm ![]() Pişekar: Ya baharda nasıl yürürsün? Kavuklu: Şemsiye elimde yürürüm ![]() Pişekar: Evden çıkarken baktın ortalık günlük, güneşlik ![]() ![]() ![]() Kavuklu: Hemen bir evin saçak altına sığınırım ![]() Pişekar: Oralarda ev yok ![]() ![]() Kavuklu: Bir ağaç altına saklanırım ![]() Pişekar: Görünürde hiç ağaç yok ![]() Kavuklu: Pişekar, sen benim ıslanmamı istiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Pişekar: Bir de keselenseydin, bir ay hamama gitmesen de olurdu ![]() -------------------------------------------------------------- KAVUKLU İLE PİŞEKAR: BAYRAM Pişekar: Kavuklu, bugün bayram ![]() ![]() Kavuklu: Bayram ama neden elini öpeyim? Pişekar: Öp haydi, çekinme ![]() ![]() Kavuklu: Parayı cebine sok ![]() ![]() ![]() Pişekar: Amma naza çektin be Kavuklu ![]() ![]() ![]() ![]() Kavuklu: Elli de versen o iş olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Pişekar: Sen istemedin diye ben el öptürmekten vazgeçmem ![]() Kavuklu: İstersen elini öptürmeye çalışma da tokalaşalım ![]() Pişekar: Tamam tokalaşalım ama beş liranı alırım ![]() Kavuklu: Ne beş lirası, bende beş kuruş yok ![]() Pişekar: O zaman tokalaşma da yok, bayramlaşma da yok ![]() Daha sonra Pişekar uzaklaşır gider ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
|