Yalnız Mesajı Göster

Eşek Helvası Salatası

Eski 09-05-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eşek Helvası Salatası




Boyoz (İzmir)

2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
1 su bardağı mısırözü yağı
Yarım tatlı kaşığı tuz

Kabaklı iç malzeme:
2 kabak
1 patlıcan
1 soğan
1 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Patatesli iç malzeme:
2 patates
2 yumurta
15 kahve fincanı tulum peyniri
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri

1 Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın Sebzeleri rendeleyin Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezin Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın
2 Unu yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin
3 Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla