Konu
:
Eşek Helvası Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Eşek Helvası Salatası
09-05-2012
#
17
Prof. Dr. Sinsi
Eşek Helvası Salatası
Boyoz (İzmir)
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
1 su bardağı mısırözü yağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kabaklı iç malzeme:
2 kabak
1 patlıcan
1 soğan
1 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Patatesli iç malzeme:
2 patates
2 yumurta
1
5 kahve fincanı tulum peyniri
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri
1
Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin
Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun
Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın
Sebzeleri rendeleyin
Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin
Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın
Kabuklarını soyup çatalla ezin
Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın
2
Unu yoğurma kabına alın
Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun
Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin
Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin
3
Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın
Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın
Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul