Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri

Eski 09-05-2012   #37
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri




ŞAM SÜTLACI

MALZEMELER

1/2 gr damla sakızı
350 gr pirinç
1/4 litre süt

Şurup için:

1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı toz şeker
1/5 bardak su

HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin Bu arada şurubu hazırlayın Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın İçıne limon suyunu ilave edin Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun Sütlacı üzerine döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla