Konu
:
Arap Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri
09-05-2012
#
40
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri
EKŞILI ARAP ÇORBASI
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı pirinç
2 adet limon suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
10 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin
Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün
Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin
Tencerenin altını kapatın
Ayrı bir kapta
sarımsakları kavurun
Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul