Konu
:
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
09-05-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Çiftlik Köfte:
Malzemeler:
- 1 kg kuzu dana karışık kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 demet maydanoz
- 250 gr Sana
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 bardak un
- 1/2 kg patates
- 300 gr havuç
- 300 gr bezelye veya kereviz
- 2 bardak et suyu veya su
- Tuz
Hazırlanışı :
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın
Ekmeklerin kabuklarını çıkarıp suda yumşattıktan sonra sıkıp ufalayın
Maydanozu yıkadıktan sonra suyunu sıkıp ince ince doğrayın
Havuç ve patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın
Kereviz kullanacaksanız kabuklarını soyup yine aynı büyüklükte doğrayın
Bezelye kullancaksanız; konserve bezelyeyi iyice yıkayıp süzün
Bir kabın içine, kıymayı, ekmek içini, soğan suyunu, ezilmiş bir diş sarımsağı, maydanozun yarısını, tuzu, karabiberi ve kekiği koyup iyice yoğurun
Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayarak unlanmış tepsiye koyun
Tepsiyi sallayarak köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayın
Bir tencerede Sana yağının yarısını eritip kızdırın
Köfteleri atıp arada bir sallayarak kızartın
Köftelerin her iki tarafı kızarınca sulandırılmış domates salçasını ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın
Kalan Sana yağını derince bir tavada eritin
Yağ kızınca sebzeleri katıp arada bir karıştırarak beş dakika sote edin
Sote edilmiş sebzeleri kaynamakta olan köftelerin üzerine ilave edin
Kapağını kapatıp ağır ateşte yaklaşık yarım saat pişirin
Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul