Konu
:
Doğu Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Doğu Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
19
Prof. Dr. Sinsi
Doğu Anadolu Yemekleri
Kurze (Kars)
500 gr yağlı koyun kıyması
2 soğan
1 kahve fincanı sirke
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Hamur malzemesi:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
1
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun
Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın
2
Hamur için; unu bir kaba alın
Tuz serpip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin
Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun
Hamuru küçük bezelere ayırın
Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın
Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın
3
Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın
Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın
Mantıları servis tabaklarına paylaştırın
4
Salçayı suyla ezin
Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin
Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul