Konu
:
Doğu Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Doğu Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
25
Prof. Dr. Sinsi
Doğu Anadolu Yemekleri
Doleme (Hakkari)
1 kg kabak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Nane, kekik, kırmızı pulbiber
1 tutam tozşeker
Tuz
Köfte malzemesi:
500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
Tuz, nane, kekik, karabiber
1
Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin
Süzüp robottan geçirin
Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun
Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın
2
Kabakları temizleyip küp küp doğrayın
Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın
Tuz ve baharat ilave edin
1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin
Bir tutam şeker ve tuz serpin
Bir miktar kaynamış su ekleyin
Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul