Yalnız Mesajı Göster

Doğu Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğu Anadolu Yemekleri




Doleme (Hakkari)

1 kg kabak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Nane, kekik, kırmızı pulbiber
1 tutam tozşeker
Tuz

Köfte malzemesi:

500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
Tuz, nane, kekik, karabiber

1 Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin Süzüp robottan geçirin Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın
2 Kabakları temizleyip küp küp doğrayın Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın Tuz ve baharat ilave edin 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin Bir tutam şeker ve tuz serpin Bir miktar kaynamış su ekleyin Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla