Konu
:
Ramazan Ayında Yapılan Tatlılar
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Ayında Yapılan Tatlılar
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Ayında Yapılan Tatlılar
Ramazanda Yapılan Hafif Tatlılar
Fırında Sütlaç
Fırında Sütlaç İçin Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1
5 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
Fırında Sütlaç Yapılışı:
Pirince 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin
Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin
4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın
Bir kapta yumurta sarısını çırpın
1 kepçe sütlaç ekleyin
Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın
Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın
Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin
Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin
Kızgın fırın sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın
Güllaç Tatlısı
Güllaç Tatlısı İçin Malzemeler:
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Güllaç Tatlısı Yapılışı:
Süt ve şekeri kaynatın
vanilini ekleyip ılıtın
Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin
üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin
diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin
bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın
kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün
(süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin
Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin
Diğer Ramazan Tatlıları:
Çikolatalı Baklava
Hindistan Cevizli Mısır Unu Tatlısı
Bursa Lokumu
Kalburabastı
Kolay Katmer
Sütlü Ramazan Lokması
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul