Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #35
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Meyhane Pilavı


Malzemeler
  • 400 gr Bulgur
  • 150 gr margarin
  • 400 gr Kuzu kuşbaşı
  • 150 gr Soğan
  • 2 tatlı kaşığıTuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
  • 200 gr Domates
  • 50 gr Sivri biber
  • 1 2/3 bardak Et suyu
Hazırlanışı

1 – Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın
2 – Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin Soğanı ilave edin Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin
3 – Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin
Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alın Et suyunu bir taşım kaynatın Bir kenarda sıcak olarak bekletin
4 – Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin
Bulguru ilave edin Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün
5 – Ateşi iyice kısın Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin
6 – Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün Kapağı tekrar kapatın Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin






Lüfer Pilavı


Malzemeler
  • 4 adet orta boy Lüfer balığı
  • 1 çorba kaşığı – 2 tatlı kaşığı Tuz
  • 400 gr Pirinç
  • 100 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın
  • 2 bardak Su
Hazırlanışı

1 – Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kaçlar tuzlu ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın
2 – Bu arada balıkları temizleyin Karın kısmını keskin bir bıçakla yarıp, iç organlarını çıkarıp atın Galsemalarını da temizleyin Balıkları bol suyla yıkayıp, bir süzgece aktarın Suları süzülünce, her iki yanlarını da 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın
3 – Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin
4 – Yağı, lüferlerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıcak olarak da suyu ilave edin 2-3 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Üzerini kevgirin tersiyle düzeltin Balıkları muntazam bir biçimde pilavın üzerine yerleştirin Tencerenin kapağını sıkıca örtün
5 – Ateşi iyice kısın Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, balıkları sıcak bir kaba aktarın Kabın üzerini bir kapakla örtün Pilavın üzerine temiz bir bez yerleştirin Kapağı kapatın Pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15 20 dakika demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla