Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
37
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Erişte Pilavı
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı erişte
1 adet soğan
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın
ince, ince kıyılmış soğanı sarartın
Ve üstüne bulguru ekleyip kavurmaya sürdürün
Son olarakta erişteyi,etsuyunu ilave edin
Suyunu ve tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın
Limonlu Pirinç Pilavı
Malzemeler
* 2/3 su bardağı pirinç
* 6 su bardağı sıcak su
* 2 tablet tavuk suyu
* 3 yemek kaşığı z
yağı
* bir fincan şehriye
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 limon
* tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda 5 dk bekletin
kaynamış olan sudan bir bardak alınn ve içine tabletleri atın 1 limonu sıkın (iyice) ve erimeye bırakın
Teflon tencerede yağları koyun ve içine şehriyeyi koyun ve penbeleşince pirinci katın 5 dk kavurun ve hazırlamış olduğumuz limonlu suyu boşaltın bir kere karıştırın ve diğer kaynar suyu da boşaltın ağzını kapatın piştikten sonra sıkılmış limonu halka halka doğrayın ve içine koyun ve bir beze sararak demlenmesini bekleyin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul