Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #37
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Erişte Pilavı


Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Hazırlanışı

Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alınince, ince kıyılmış soğanı sarartın Ve üstüne bulguru ekleyip kavurmaya sürdürün Son olarakta erişteyi,etsuyunu ilave edin Suyunu ve tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın






Limonlu Pirinç Pilavı


Malzemeler
  • * 2/3 su bardağı pirinç
  • * 6 su bardağı sıcak su
  • * 2 tablet tavuk suyu
  • * 3 yemek kaşığı zyağı
  • * bir fincan şehriye
  • * 1 yemek kaşığı margarin
  • * 1 limon
  • * tuz
Hazırlanışı

Pirinçleri ılık ve tuzlu suda 5 dk bekletin
kaynamış olan sudan bir bardak alınn ve içine tabletleri atın 1 limonu sıkın (iyice) ve erimeye bırakınTeflon tencerede yağları koyun ve içine şehriyeyi koyun ve penbeleşince pirinci katın 5 dk kavurun ve hazırlamış olduğumuz limonlu suyu boşaltın bir kere karıştırın ve diğer kaynar suyu da boşaltın ağzını kapatın piştikten sonra sıkılmış limonu halka halka doğrayın ve içine koyun ve bir beze sararak demlenmesini bekleyin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla