Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
39
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Kolay Yufkalı Pilav
Malzemeler
4 Havuç
2 Patates
2 Su Bardağı Bezelye
4 Su Bardağı Pirinç
5 Su Bardağı Su
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Yufka
1 Yumurta Sarısı
1 Kahve Fincanı Süt
Karabiber, Tuz
Tarif
Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın
Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün
Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun
Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın
Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun
Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın
Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin
Her iki yufkayı da dörde bölün
Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin
Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun
Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın
Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin
Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin
Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin
Bembeyaz pilav için Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın
Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır
Kolay Uzakdoğu Pilavı
Malzemeler
2,5 bardak baldo pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı sarmısak tozu
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı soya yağı
250 gr kuş üzümü
100 gr haşlanmış sivri biber
150 gr haşlanmış havuç
3 bardak su
maydanoz
Tarif
Pirinci tuzlu ılık suda 20dk bekletip yıkayın; derin bir tencere içinde mümkünse tavuk suyunda haşlayın; başka bir kapta da sebzeleri haşlayıp suyunu süzün
Kuş üzümünü ılık suda bekletin
Pirinç suyunu çekince içine haşlanmış havuç, sivri biber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın
Bir kabın içine yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip karıştırarak pişirin
Bu sosu pilavın üzerine dökün ve kıyılmış maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul