Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Çeltik Kebabı




Malzemeler
  • 1 Paket zeytinyağlı Lays
  • 200 g bonfile
  • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 kaşık tereyağ
Hazırlanışı

200 gr bonfileyi dövmeden ince ince kesinBir tavanın dibine fırça ile zeytinyağı sürün ve bir tutan tuz ile etinizi tuzlayıp pişirindiğer bir tavada zeytinyağını ısıtıp 1 diş sarımsağı püre yapınTavaya sarımsak püresini atın ve önceden rendelediğiniz domatesleri üzerine ilave edinDomatesler salça kıvamına gelince ocaktan alınservis edeceğiniz tabağın altına seçtiğiniz Lays'leri yayın üzerine etleri dilimleyin dizin kenarına bir kaşık süzme yoğurdu ekleyin ve son olarak üzerine domates sosumuzu ilave edin








Yufkada Çardak Kebabı



Malzemeler
  • 1 kg kemiksiz kuzu eti
  • 60 gram Tereyağ
  • 3 adet hazır yufka
  • 4 adet soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1/2 demet maydanoz
Kızartmak İçin :
  • Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı

Kuzu etini zar şeklinde doğrayın Etleri tencerede 1 kaşık Tereyağ ile suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurun Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve ete ilave edin Tuz ve karabiberle tatlandırın 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve süzgeçe alarak yağının süzülmesini sağlayın Kıyılmış maydanozu ete ilave edip karıştırın Yufkaları teker teker tezgahın üzerine yayın Her birini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün Her parçanın ucuna 1 kaşık kadar etli karışımdan yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın Uçlarını hafif ıslatarak kapatın Yufkaları kızgın yağda kızartın Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine alın Sosu için yoğurdu bir kaseye alıp çırpın Kalan tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi kavurun Börekleri servis tabağına aktarın Üzerlerine çırpılmış yoğurt, çok az yağda birkaç dakika kadar çevrilmiş kiraz domatesler, kırmızı tozbiber ve eritilmiş Teremyağ gezdirin Hemen servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla