Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri







Bahçivan Kebabı


Malzemeler
  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 havuç, küp küp doğranmış
  • 2 patates, küp küp doğranmış
  • 3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
  • 3 domates, soyulup dilimlenmiş
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması

1 kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
2 1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin aksi taktirde suyu bulanık olur) 1-2 defa karıştırın daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin (yüze yüz)
3 bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün
4 etleri fırın kabına boşaltın sebzeleri üzerlerine yayın üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın
5 servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun (böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)
6 pirinç pilavı ile servis yapın








İslim Kebabı


Malzemeler
  • 4 adet patlıcan (uzun ve düzgün olanlarından)
  • 250-300 gr sotelik et
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 1 kaşık tereyağı
Patlıcanları kızartmak için;
  • sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için;
  • Domates,
  • sivri biber
Hazırlanışı

Etleri suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin
Birer kaşık tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek kavurmaya başlayın İnce doğranmış soğanı ilave edin Soğan pembeleşinceye kadar kavurun Doğradığınız bir adet sivri biberi, tuzunu ve baharatlarını ekleyin Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri de ekleyerek kebabı hazırlayın


Patlıcanları alacalı soyun Daha sonra uzunlamasına yarım cm`den biraz kalın dilimleyin Dilimlediğiniz patlıcanları dilerseniz kızartabilir dilerseniz yağlayıp 190 dereceli fırında pişirebilirsiniz Ben döküm tavada çok az yağla ızgaralanmış gibi pişirdim çabucak ve çok lezzetli olmaları hoşuma gitmişti ama tavama yağlar yapışıp kalınca bir dahaki sefere eskiden olduğu gibi fırında pişirmeye ya da kızartmaya karar verdim


Kızarttığınız patlıcanları + (artı) şeklinde düz bir zemine yerleştirin Ortasına kavurduğunuz kebaptan koyup, önce altaki patlıcanları kapatıp daha sonra üstteki patlıcanların uçlarını kapatarak bohçe şeklini verin Üzerine bir dilim domates ve bir parça sivri biber koyarak kürdan saplayın Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın


Fırın kabına dizdiğiniz kebapların kenarından, bir kasede bir tatlı kaşığı çözdüğünüz ve tuz attığınız domates salçasını da ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin


NOT:İslim kebabını isterseniz yayvan bir tencerede ocak üzerinde de pişirebilirsiniz







Alıntı Yaparak Cevapla