Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri







Enginarlı Yuva Kebabı



Malzemeler
  • 4 Enginar
  • 1 Limon
  • 1 Soğan
  • 1 Domates
  • 1 Çorba Kaşığı Margarin
  • 3 Çorba Kaşığı Kıyma
  • 1 Sivri Biber
  • 1 Havuç
  • 10 Arpacık Soğan
  • 1 Su Bardağı Et Suyu
  • 1/2 Çay Kaşığı Köri
  • 1 Su Bardağı Bezelye
  • 4 Dal Dereotu
  • Tuz, Karabiber
Hazırlanışı

Enginarları temizleyip,limonla ovunLimonlu suda haşlayarak fırın kabına alınKıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurunKıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alınÜzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirinKabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını,küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirinTuz,karabiber ve köri serpin

Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirinÜzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun…







Beykoz Kebabı



Malzeme
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gr tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 5 adet domates
  • 5 adet iri kemer patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 8 adet kültür mantarı
  • Tuz, karabiber
  • 2 adet kesme şeker
  • 4 dal taze kekik
  • 4 dal taze biberiye
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 tablet et bulyon
  • su
  • Tuz
Tarifi

Soğanlar, 3 adet domates ve sarımsakları soyup zar şeklinde doğrayın Tereyağ'ın yarısını orta boy bir tencerede eritip soğan ve sarımsakları kavurun Etleri ilave ederek birkaç dakika daha kavurun Doğranmış domatesler ile salçayı ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte arada bir karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinç pilavı için pirinci sıcak suda bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Kalan tereyağ'ı eritip pirinci kavurun 1,5 su bardağı sıcak suda eritilmiş et bulyonu ilave edin Bir taşım kaynatıp ateşi kısın, pirinçler suyunu çekene dek pişirin Ocaktan alın, demlenmeye bırakın Patlıcanları uzunlamasına 6 eşit parçaya kestikten sonra tuzlayarak 15 dakika bekletin Daha sonra bol suda yıkayın Bir tavaya biraz sıvıyağ alıp kızdırın Patlıcanların her iki tarafını kızartıp soğumaya bırakın Soğuyan patlıcanları küçük bir kasenin içerisine yıldız şeklinde yerleştirin Pişirmiş olduğunuz etli karışımı patlıcanların ortasına yerleştirip patlıcanların karşılıklı kenarlarını üst üste getirerek üzerini kapatın Kapattığınız bölüm alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine dizin Üzerine dilimlenmiş kalan 2 adet domates, sivri biber ve bütün olarak mantarı yerleştirerek sabit durması için kürdanla tutturun Etten kalan sosu tepsiye ilave ederek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin Servis tabağına pirinç pilavını alıp üzerine Beykoz kebabını yerleştirin Üzerine sosundan gezdirerek dökün Sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla